Αυτά τα αμυγδαλωτά προέκυψαν κάπως τυχαία! Μια ημέρα είδα σε κάποιο ιταλικό forum μια συνταγή για αμυγδαλωτά απο την Σαρδηνία. Καθώς μας αρέσουν πολύ τα γλυκά με αμύγδαλο, αποφάσισα να τα φτιάξω.
Κάτι δεν πήγαινε καλά ομως με τις αναλογίες των υλικών της συνταγής και τελικά αντί για φουσκωτά μπισκοτάκια πήρα κάτι επίπεδα παρασκευάσματα, μεταξύ κούκις και εργολάβων!
Δεν το έβαλα κάτω και αποφάσισα να ξαναφτιάξω την συνταγή, αυτήν τη φορά προσαρμόζοντας τα υλικά με το μάτι, μέχρι να παρω την επιθυμητή σύσταση για την ζύμη.
Πλάθοντας τα αμυγδαλωτά, ήρθαν στο μυαλό μου τα γλυκάκια που είχε το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου στο πατρικό μου σπίτι και που συνήθως αγόραζε η μαμά μου για να κεράσει τους επισκέπτες. Ετσι, τα αμυγδαλωτά απο την Σαρδηνία, πήραν το σχήμα μικρών κώνων και στολίστηκαν με ενα γαρύφαλλο στην κορυφή τους!
Δείτε τη συνταγή εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News