Ο σιταρένιος ασουρές με τη λεπτή γεύση, γνωστός και ως Βαρβάρα, γλυκό του Νώε ή καλυβόζουμο, φτιάχνεται σε Ελλάδα και Τουρκία εδώ και πολλές δεκαετίες. Είναι πολίτικο επιδόρπιο που γίνεται από το ζουμί του βρασμένου σιταριού, αρωματίζεται από κανέλα, κρυώνει, πήζει και πασπαλίζεται με ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς. Τούτη η συνταγή θυμίζει ζουμερά “κόλλυβα” στην τουρκική τους εκδοχή, αρωματισμένα με πορτοκάλι και είναι εμπνευσμένη από παρόμοιο το γλυκό που σέρβιρε το ζαχαροπλαστείο του Φαλήρου High Life.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News