358
|

«Εεεε»… όχι, δεν είναι αστείο!

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 23 Νοεμβρίου 2014, 00:12

«Εεεε»… όχι, δεν είναι αστείο!

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 23 Νοεμβρίου 2014, 00:12

Τελευταία παρακολουθώ επίτηδες εκπομπές που βαφτίζονται χιουμοριστικές μόνο και μόνο για το επιβεβαιώσω ακόμα μια φορά: η ελληνική TV είναι σαν κάτι τύπους στην παρέα που νομίζουν ότι έχουν χιούμορ. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν γελάει μαζί τους.

Στo πλαίσιo αυτής της μελέτης επιβεβαίωσης του κανόνα, είδα και το «Εεεε», τη νέα χιουμοριστική εκπομπή του Mega, με παρουσιαστή τον Χρήστο Ανθόπουλο. Τi γίνεται εκεί; Ο Χρήστος παίρνει (ανατρεπτικές λέει) συνεντεύξεις. Πώς; Βάζοντας ψεύτικο μούσι, βγάζοντας selfie την ώρα που μιλάει ο καλεσμένος, προτείνοντάς του να φάει ένα ωμό ψάρι και γενικά κάνοντας διάφορα τέτοια «γκουφίστικα» πράγματα. Τα οποία όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ αστεία, πέφτεις χάμω και χτυπιέσαι απ' τα γέλια.

Μια χαρά παιδί είναι ο Ανθόπουλος, νέος, συμπαθητικός, ωραίος (πολύ ωραίος). Αλλά πόσο κατάλληλος είναι να παρουσιάζει μια χιουμοριστική εκπομπή; Στην τελική, γιατί όταν ένα κανάλι στήνει ένα προϊόν που πρέπει να βγάζει γέλιο, δεν επιλέγει επαγγελματίες κωμικούς; Και εννοώ πρωτίστως κωμικούς που γράφουν χιουμοριστικό κείμενο και μπορούν να το υπηρετήσουν (όπως είναι οι stand up κωμικοί).

Ανθρώπους για τους οποίους ο κόσμος σηκώνεται απ' τον καναπέ και πηγαίνει να τους δει ζωντανά σε μια σκηνή γιατί ξέρει ότι θα γελάσει μαζί τους. Πράγμα το οποίο δεν θα πετύχαιναν ποτέ οι τόσο πετυχημένοι κατά τ' άλλα παρουσιαστές, οι οποίοι κάνουν τους αστείους χωρίς να είναι.

Τυχαίο είναι που σε άλλες χώρες αντλούν ανθρώπινο δυναμικό μέσα απ' το stand up comedy για την στελέχωση χιουμοριστικών talk shows και εκπομπών; Υπήρχε περίπτωση αντί για τον Λέτερμαν, οι Αμερικάνοι να είχαν επιλέξει έναν Κωστόπουλο για παρουσιαστή του Late Show; Να είχαν βάλει στο τιμόνι του Saturday Night Live έναν Μουτσινά; Ποτέ των ποτών. Μόνο η ελληνική TV τις σκέφτεται αυτές τις πατέντες γιατί βάζει πάνω απ' την ουσία το περιτύλιγμα. Ποιος είναι φίρμα; Ποιος είναι νέος κι ωραίος; Αυτόν θα βάλουμε μπροστά.

Δεν πα να έχουμε επαγγελματίες κωμικούς που κερδίζουν το γέλιο του κοινού στο live, εμείς θα προτιμήσουμε μια χιλιοπαιγμένη σταρούμπα ή ένα φρέσκο, αλλά όχι ικανό για κωμωδία, πρόσωπο. Εεεε… όχι, δεν είναι αστείο!

Υ.Γ: Κανένας που πέτυχε ως χιουμορίστας στην τηλεόραση δεν τα κατάφερε μετά στο σανίδι. Το αντίθετο μάλιστα, ο πιο πετυχημένος ως τώρα χιουμορίστας της TV, ο Λαζόπουλος, είχε πετύχει πρώτα στη σκηνή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News