433
|

Ο Στουρνάρας και οι… “selfies”!

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 30 Δεκεμβρίου 2013, 00:29

Ο Στουρνάρας και οι… “selfies”!

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 30 Δεκεμβρίου 2013, 00:29

Διάβασα στον «Βηματοδότη» ότι κάποιοι από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι… καταχεριάζουν δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών έσπευσαν τα Χριστούγεννα να φωτογραφηθούν μαζί του με τη δημοφιλή πλέον -λόγω κινητών τηλεφώνων- μέθοδο "selfie".

Ένας μάλιστα από αυτούς τους «γαλάζιους», όταν διαπίστωσε ότι η φωτογραφία δεν ήταν καλή, ξαναγύρισε στο υπουργείο Οικονομικών με ψηφιακή επαγγελματική φωτογραφική μηχανή για να πετύχει καλύτερη λήψη.

Στην, εύλογη, απορία του κ. Στουρνάρα «γιατί τη θέλεις τη φωτογραφία, τη στιγμή που μου επιτίθεσαι συνεχώς», ένας βουλευτής φέρεται να έλυσε τον γρίφο λέγοντας: «Θέλω τη φωτογραφία μαζί σου για να τη δείξω στους ψηφοφόρους μου όταν πάω Χριστούγεννα στην εκλογική μου περιφέρεια και να τους πω ότι "εγώ τα χώνω στον Στουρνάρα, αλλά δεν με ακούει". Και έτσι θα περάσω ήρεμα Χριστούγεννα. Γιατί, υπουργέ μου, είναι αγριεμένοι μαζί μου».

Για τους έχοντες εμπειρία, είναι προφανές ότι πηγή του «Βηματοδότη» είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας ή κάποιος από το περιβάλλον του. Ποιος άλλος να γνωρίζει με τόση ακρίβεια τόσα πολλά με τόσες λεπτομέρειες;

Προσωπικά δεν αμφισβητώ καθόλου την ειλικρίνεια της πηγής και φυσικά την ουσία του δημοσιεύματος. Ούτε αμφιβάλλω ότι υπάρχουν κυβερνητικοί βουλευτές που άλλα φωνάζουν δημοσίως -ενδεχομένως και για την τιμή των όπλων- κι άλλα πράττουν όχι μόνο την ώρα της ψήφου αλλά και γενικότερα.

Το συνηθέστερο των επιχειρημάτων τους είναι πως «εγώ δεν θα ρίξω την κυβέρνηση». Επιχείρημα που έρχεται από τα πολύ παλιά και που όποιος θέλει το κατανοεί κι όποιος θέλει το πετάει στα σκουπίδια.

Τη selfie με τον «φορομπήχτη», όπως τον αποκαλούν, Στουρνάρα όμως, ειλικρινά δεν μπορώ να την καταλάβω. Και την… περιφορά της στην εκλογική περιφέρεια με το -τουλάχιστον αφελές- επιχείρημα που διαβάσατε πριν. Πόσο «λίγος» μπορεί να είναι κάποιος που φωτογραφίζεται… καμαρωτός μαζί με εκείνον που «λούζει» πατόκορφα, έστω και με πολιτικούς όρους; Και πόσο «γίδια» θεωρεί τους ψηφοφόρους του πιστεύοντας ότι θα τους… δουλέψει με μια φωτογραφία; Άβυσσος -θα πει κάποιος- η ψυχή του βουλευτή…

Όσο για τον κ. Στουρνάρα ο οποίος, με απόλυτη φυσικά άνωθεν κάλυψη, έχει στριμώξει αυτές τις τελευταίες μέρες του χρόνου σε τράπεζες και εφορίες εκατομμύρια Έλληνες για να δώσουν και τα τελευταία που τους έχουν απομείνει προκειμένου να πετύχει το «πρωτογενές πλεόνασμα», αν θεωρεί ότι οι "selfies" κάποιων βουλευτών αποτελούν μεγάλη επιτυχία, δικαίωμά του…

Ας κάνει μια βόλτα όμως ο υπουργός Οικονομικών σε κάποια από αυτές τις ατέλειωτες ουρές από στριμωγμένους, σκυθρωπούς και σιωπηλούς πολίτες, κι εκεί θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τη δημοφιλία του.

Είμαι πραγματικά περίεργος να μάθω πόσες "selfies" θα του ζητήσουν να βγάλει μαζί τους όσοι περιμένουν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΑΠ για 2011-12-13, χαράτσι της ΔΕΗ κι έχω χάσει τον λογαριασμό, τι άλλο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News