276
|

Πώς συμπεριφέρθηκαν οι Γερμανοί

Avatar Θανάσης Τρομπούκης 23 Σεπτεμβρίου 2013, 08:36

Πώς συμπεριφέρθηκαν οι Γερμανοί

Avatar Θανάσης Τρομπούκης 23 Σεπτεμβρίου 2013, 08:36

Η νύχτα της 22ας Σεπτεμβρίου έφερε χαμόγελα στον Βορρά και «δάκρυα» στον Νότο. Οι ψηφοφόροι της Γερμανίας έδωσαν το πράσινο φως στην Άνγκελα Μέρκελ για να συνεχίσει το έργο της, δηλαδή την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας και ταυτόχρονα επικρότησαν τους χειρισμούς της για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη – παρά το γεγονός ότι αυτοί οι χειρισμοί ενδεχομένως να σημάνουν την καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως τη γνωρίζαμε. Δείτε πώς ψήφισαν:

Τα προσωρινά επίσημα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών. (Κλικάρετε πάνω σε κάθε έτος για να δείτε και παλιότερα εκλογικά αποτελέσματα).

Η διαφορά των ποσοστών που έλαβαν τα κόμματα συγκριτικά με τις εκλογές του 2009.

Κατανομή των εδρών στην Bundestag. (Κλικάρετε πάνω σε κάθε έτος για να δείτε τη διαφορά στις έδρες των κομμάτων).

Συμμετοχή στις γερμανικές εκλογές από το 1949 έως σήμερα. (Μετακινείστε τον κέρσορα πάνω από τα στρογγυλά σημεία για να δείτε το ποσοστό της συμμετοχής κάθε χρονιά).

Κι αν έχετε ανατριχιάσει από τα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας της Άνγκελα Μέρκελ, έχει ενδιαφέρον να δείτε τι πιστεύουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο η Μέρκελ διαχειρίζεται την οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Μια ενδιαφέρουσα έρευνα του Pew Research Center (πριν από τις εκλογές) καταγράφει τη διάθεση των πολιτών έναντι τριών κορυφαίων αλλά και αμφιλεγόμενων Ευρωπαίων πολιτικών. Στο παρακάτω γράφημα καταγράφεται το ποσοστό των ερωτηθένων (ανά εθνικότητα) που κρίνουν πως η Μέρκελ, ο Ολάντ και ο Κάμερον διαχειρίζονται σωστά την οικονομική κρίση. (Κλικάρετε πάνω σε κάθε εθνικότητα για να δείτε το ποσοστό των θετικών κρίσεων για κάθε έναν πολιτικό).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News