464
|

Περί Καμίνη

Κώστας Ρεσβάνης Κώστας Ρεσβάνης 6 Ιανουαρίου 2013, 01:59

Περί Καμίνη

Κώστας Ρεσβάνης Κώστας Ρεσβάνης 6 Ιανουαρίου 2013, 01:59

Λοιπόν, εγώ θα συμφωνήσω ότι ό Γιώργος Καμίνης είναι ο χειρότερος δήμαρχος που είχε ποτέ η πρωτεύουσα. Χειρότερος από τη Ντόρα, τον Αβραμόπουλο (κυρίως αυτόν!) και τον Κακλαμάνη. Τα έχει κάνει όλα μαντάρα, είναι τεμπέλης και ανίκανος. Για λαμογιές δεν έχει ακουστεί τίποτα, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Και αφού είναι τέτοιο κουμάσι επόμενο ήταν να συμφωνήσει στην ανακατάληψη από τον Δήμο της Βίλας Αιμιλία με τα οικιακά σκεύη των ενοίκων της, σκεύη που υπάρχουν  άλλωστε σε όλα τα νοικοκυριά της Ελλάδας. Αν συμφωνούμε έως εδώ πάμε παρακάτω.

Ο Καμίνης είναι ο νόμιμα εκλεγμένος από την πλειοψηφία των αθηναίων πολιτών Δήμαρχος. Έχει το δικαίωμα να πάρει πίσω ένα κτίριο που ανήκει στη δημοτική περιουσία, δηλαδή σε όλους τους αθηναίους, ακόμα και αν η συμπεριφορά των καταληψιών ήταν κάτι μεταξύ Κατηχητικού και Λυκείου Ελληνίδων; Υποθέτω ότι και εδώ συμφωνούμε πως είχε το δικαίωμα, αλλά και αν κάποιοι διαφωνούν γι’ αυτό έχουν επιχειρήματα, τα λένε, τα γράφουν και ο καθένας κρίνει.

Θα ήθελα όμως να μάθω, κυρίως από όσους διαφωνούν, αν επικροτούν την πράξη κάποιων τραμπούκων που περικύκλωσαν τον Καμίνη και τα μικρά του παιδιά βρίζοντάς τον χυδαία και απειλώντας τη ζωή του επειδή δεν άφησε το κτίριο στα χέρια τους. Απλά και χωρίς τσαλίμια: συμφωνούν η όχι; Χρήσιμο θα ήταν, αν συμφωνούν, να συμβάλουν στον διάλογο εξηγώντας το «συμφωνώ».

Ο Καμίνης δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα όπως οι τρεις γίγαντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ανέφερα στην αρχή, ωστόσο τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) καταδίκασαν απερίφραστα τη χυδαία επίθεση. Δύο άλλα ( ΧΑ, ΑΝΕΛ) δεν την καταδίκασαν. Για τους Κασιδιάρηδες και τους εναπομείναντες «Ανεξάρτητους» δεν είχα καμία αμφιβολία. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως;  Πολύ φοβάμαι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ήθελε, δ ε ν  μ π ο ρ ε ί   τ ώ  ρ α   π λ έ ο ν  να καταδικάσει ευθέως και απερίφραστα καμία πράξη παρόμοιας ή και χειρότερης βίας. Εξέφρασε τη «συμπάθειά» του -έλα τώρα!- για την περιπέτεια του Καμίνη και ψέλλισε, διότι έλαβαν τα μηνύματα των πολιτών, ότι «δεν δικαιολογούνται τέτοιες συμπεριφορές», ωσάν να είναι υπόθεση μικροαστικού savoir vivre. Όποιος πει «καταδικάζω τέτοιες  συμπεριφορές», πιπέρι στο στόμα του. Πάλι καλά όμως -αν και κάπως αργά- διότι  επί χρόνια στηρίζει με την εύγλωττη σιωπή του παράνομες πράξεις, σε ιδιωτικούς ή δημόσιους  χώρους, κατά διαφωνούντων βαφτίζοντάς τες «αντίσταση».

Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο. Εθίζει τη νεολαία του και τα δορυφορικά της γκρουπούσκουλα στη ιδέα ότι η βία είναι ο μόνος –νομιμοποιημένος!- τρόπος αντίδρασης σε ό,τι δεν τους είναι αρεστό. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι λίγοι λογικοί που υπάρχουν εκεί μέσα θα βλέπουν εφιάλτες. Πώς το είπε ό Παπαδημούλης; «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Έτσι ακριβώς, μόνο που η νομιμότητα έχει κανόνες που δεν είναι αναγκαίο να τους ορίζει ο Σκουρλέτης όποτε κρίνει πως συμφέρει το κόμμα του.
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News