714
|

X.A. στη Νέα Υόρκη

Avatar Νίκος Κακαρίκας 5 Αυγούστου 2012, 07:45

X.A. στη Νέα Υόρκη

Avatar Νίκος Κακαρίκας 5 Αυγούστου 2012, 07:45

Τώρα, και στην Νέα Υόρκη. Το melting pot, η πόλη που υποδέχτηκε εκατομμύρια μετανάστες, απέκτησε το δικό της παράρτημα για το κόμμα της (ναζιστικής) Χρυσής Αυγής.

H πόλη που χτίστηκε από τις δεκάδες διαφορετικές εθνότητες των εξαθλιωμένων προσφύγων – μεταναστών. Των μεταναστών που έχτισαν γέφυρες και κατασκεύασαν δρόμους. Που έσκαψαν με τα χέρια τους τον υπόγειο σιδηρόδρομο. 

Ολλανδοί, Ιταλοί, Ιρλανδοί, Έλληνες, Κινέζοι, Γερμανοί, Πολωνοί κλπ κλπ. Στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφέρεται χαρακτηριστικά: Η Χ.Α. έμπρακτα αποδεικνύει κάθε φορά πως είναι το μόνο ελληνικό και πατριωτικό κόμμα που νοιάζεται για τον Ελληνισμό και την διατήρηση του σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Η καθημερινότητα μας έχει γίνει πλέον ένα τρομακτικά κακόγουστο σήριαλ. Κάθε ημέρα και ένα ακόμη πιο σκοτεινό και παρανοϊκό επεισόδιο.

Οι Έλληνες μετανάστες, οπαδοί της Χ.Α., στη Νέα Υόρκη στέλνουν ρούχα και βοήθεια στους Έλληνες στην Ελλάδα που πλήττονται από την κρίση. Ξέχασαν, τόσο γρήγορα τον ρατσισμό που έζησαν οι παππούδες και οι προπαππούδες τους από τους Εβραίους και Αγγλοσάξωνες μετανάστες. Ξεχνούν επίσης, πως από το 1949 μέχρι το 1979  – στο δεύτερο μεγάλο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων προς τις ΗΠΑ –  πως αν είχε επικρατήσει στις ΗΠΑ η ιδεολογία της Χ.Α., οι πρόγονοι τους θα είχαν απελαθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Αν είχαν καταφέρει να πάρουν άδεια παραμονής. Επιπροσθέτως, θα έτρωγαν καθημερινά ξύλο και μαχαιριές επειδή δεν είναι καθαρόαιμοι – σούπερ λευκοί με γαλάζια μάτια και ξανθά μαλλιά –  Αμερικάνοι. Όπως υποστηρίζουν σήμερα οι απόγονοι των πρώτων μεταναστών και της Κu Klux Klan στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

“Οι Έλληνες όπου πήγαν διέπρεψαν, δεν εγκληματούσαν. Ήταν εργατικοί και τίμιοι”, είναι η   εύκολη απάντηση που ακούς παντού. Πέρα από το γεγονός πως δεν ισχύει 100%, οι Έλληνες όπου πήγαν είχαν να αντιμετωπίσουν ήδη οργανωμένα και με λειτουργικές δομές κράτη. Με Δημόσιες Υπηρεσίες και Αστυνομία οι οποίες λειτουργούσαν. Από την πρώτη ημέρα είχαν όνομα και άδεια παραμονής, έστω και προσωρινής. Με τα χρόνια και σύμφωνα με τους Νόμους και τις Σύνταγματικές Αρχές που ισχύουν σε πολλές χώρες, απέκτησαν το δικαίωμα να παρελαύνουν σε κεντρικές οδούς κάθε 25η Μαρτίου. Απέκτησαν το δικαίωμα, τα παιδιά και τα εγγόνια τους να κατακτήσουν με δημοκρατικές διαδικασίες θέσεις σε κοινοβούλια, γερουσίες και δημαρχεία. Δεν φοβόνταν να αναφέρουν την ελληνική καταγωγή τους πρώτη, κανένας δεν τους έβριζε γι' αυτό. Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός, ο Τζορτζ Στεφανόπουλος ήταν σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον. Φανταστείτε εδώ τι θα είχε γίνει, αν Έλληνας πρωθυπουργός ορίσει σύμβουλο του έναν ελληνοαλβανικής καταγωγής άνθρωπο.

Στην Ελλάδα, οι πρόσφυγες και μετανάστες, από την πρώτη ημέρα, πρώτα με τους Αλβανούς και μετά με όλες τις εθνικότητες που ήρθαν στην χώρα μας, ήταν από την αρχή το φτηνό και μαύρο – ανασφάλιστο και μέσα στην εισφοροδιαφυγή εργατικό δυναμικό. Όλοι είμασταν ικανοποιημένοι. Όλοι. Πολίτες και κράτος. Όταν χάσαμε την ωραία μας – με δανεικά κυρίως – βολή, όλα άρχισαν να φαίνονται και να είναι μαύρα. Όπως μαύροι και σκούροι είναι οι περισσότεροι μετανάστες.

Η Χρυσή Αυγή στο “Μεγάλο Μήλο”. Στην πόλη, όπου το Άγαλμα της Ελευθερίας έχει στη βάση του τυπωμένο επάνω σε χαλκό το σονέτο της Emma Lazarus, με τον τίτλο The New Colossus –  “Ο Νέος Κολοσσός”, με τους δύο πρώτους στίχους να αναφέρονται στον επιβλητικό Κολοσσό της Ρόδου.

Σύμφωνα με το σονέτο,  μια μεγάλη γυναίκα με το όνομα “Μητέρα όλων των Εξόριστων”, καλωσορίζει τους πάντες! Τους φτωχούς, τους κουρασμένους, τους κατατρεγμένους, αυτούς που θέλουν να αναπνεύσουν ελεύθεροι και με ελευθερία! Δεν αναφέρεται σε λευκό ή σκούρο δέρμα. Δεν αναφέρεται σε Ορθοδοξία, Ισλάμ ή το Βατικανό. Αναφέρεται σε άνθρωπους που έχουν  – χωρίς να το επιθυμούν και από ανάγκη  – εγκαταλείψει τις εστίες τους.  Όπως τα εκατομμύρια, μεταξύ αυτών και Ελλήνων μεταναστών, που αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

The New Colossus

Not like the brazen giant of Greek fame,
With conquering limbs astride from land to land;
Here at our sea-washed, sunset gates shall stand
A mighty woman with a torch, whose flame
Is the imprisoned lightning, and her name
Mother of Exiles. From her beacon-hand
Glows world-wide welcome; her mild eyes command
The air-bridged harbor that twin cities frame.
"Keep, ancient lands, your storied pomp!" cries she
With silent lips. "Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free,
The wretched refuse of your teeming shore.
Send these, the homeless, tempest-tost to me,
I lift my lamp beside the golden door!"

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News