370
|

Για τον Μάριο Λώλο

Avatar Νίκος Κακαρίκας 9 Απριλίου 2012, 06:32

Για τον Μάριο Λώλο

Avatar Νίκος Κακαρίκας 9 Απριλίου 2012, 06:32

Τον Μάριο Λώλο, ο σοβαρά τραυματισμένος από τα ΜΑΤ πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, τον γνώρισα στα τέλη της δεκαετίας του 90. Από την πρώτη στιγμή, μου έκανε εντύπωση η ευγένεια και η συναδελφικότητα του. Δεν είχε σημασία πως σε έλεγαν και πόσα χρόνια είχες στη δουλειά.

Το 2011, σε μια από τις μεγάλες με επεισόδια πορείες, μου συνέστησε να προσέχω γιατί “έχουν αγριέψει τα πράγματα”. Τον περασμένο Φεβρουάριο, εγώ τη γλύτωσα με ένα σπασμένο δάχτυλο. Πριν από λίγες ημέρες, ο Μάριος δεν ήταν τόσο τυχερός. Έχω συνάδελφους, πολύ μικρότερους σε ηλικία από τον Μάριο Λώλο, που υποστηρίζουν πως δεν είναι πλέον σε ηλικία, ούτε και πρέπον, να κατεβαίνουν στο “πεδίο της μάχης”. Δεν τους αδικώ. Ο Μάριος συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι στην πρώτη γραμμή. Έτσι νιώθει και αισθάνεται πως πρέπει να κάνει. Είναι δική του επιλογή. Να χτυπηθεί ή να τραυματιστεί από μια πέτρα είναι δικό του ρίσκο. Το έχει αποδεχτεί. Να τραυματιστεί σοβαρά από αστυνομικό των ΜΑΤ είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και δεν έχει καμία λογική εξήγηση. Ούτε και μπορεί να είναι ποτέ αποδεκτό. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός θα έπρεπε  ήδη να έχει εντοπιστεί και να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Έλεος με τις γελοίες και άχρηστες ΕΔΕ. Στον ιδιωτικό τομέα, η μαλακία του ενός, σε ομαδικό  project, εντοπίζεται άμεσα.  Στην ΕΛ.ΑΣ του Ελληνικού Δημοσίου πόσο δύσκολο είναι να γίνει; Επί τη ευκαιρία με την υπόθεση της Τατιάνας Μπόλαρη έχουμε κανένα νέο, κ. εκπρόσωπε της ΕΛ.ΑΣ;

Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας αστυνομικός χτυπάει πισώπλατα έναν άνθρωπο με τρείς φωτογραφικές μηχανές κρεμασμένες επάνω του. Αποκλείεται να συμμετέχει στα επεισόδια. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νοημοσύνη για να το καταλάβει κάποιος αυτό. Αρνούμαι να δεχτώ, το προσφιλές επιχείρημα σε πολλούς, πως τα ΜΑΤ είναι συλλήβδην ζώα. Έχω γνωρίσει και μιλήσει με πολλούς από αυτούς.

Η επίθεση των ΜΑΤ στον Μάριο Λώλο εξηγείται μόνο με δύο υποθέσεις :
α) βλακεία και ανωριμότητα
β) ρητή εντολή από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να χτυπηθούν οι φωτορεπόρτερ

Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, τα αρμόδια όργανα να επιληφθούν άμεσα και να απομακρύνουν δια παντός από την Αστυνομία τους υπαίτιους.

Αν είναι εντολή της ηγεσίας, που δεν θέλω και δεν έχει καμία λογική για να το πιστέψω, ο κ. Χρυσοχοϊδης πρέπει να πάρει θέση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News