367
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανταλλάσσουν χειραψία σε φωτογραφία από τον Αύγουστο του 2022 | Dimitris Kapantais / SOOC

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ιερώνυμου στο Δήλεσι για… καταλλαγή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 11:12
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανταλλάσσουν χειραψία σε φωτογραφία από τον Αύγουστο του 2022
|Dimitris Kapantais / SOOC

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ιερώνυμου στο Δήλεσι για… καταλλαγή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 11:12

Στη σκιά του μπαράζ λεκτικών και όχι μόνο επιθέσεων σε βάρος βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης υπό τη  μορφή «αντεκδίκησης» για την προώθηση και ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο (βλ. γάμος και τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών), ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναλαμβάνουν προσωπικά τη διαδικασία επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών με κοινή παρουσία τους  σε δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι Βοιωτίας –ένα έργο ζωής για τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας– και ένα τετ α τετ ιδιαίτερου συμβολισμού ώστε να οδηγηθεί η κατάσταση σε πνεύμα καταλλαγής ενόψει και τη Μεγάλης Εβδομάδας.

Η κοινή μετάβαση Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου στο Δήλεσι έρχεται λίγα μόλις 24ωρά μετά τις διαδοχικές επιθέσεις με το χαστούκι σε βάρος της βουλευτού της ΝΔ Αγγελικής  Δεληκάρη, στην Καβάλα, τη λεκτική επίθεση, με κατάρες και αφορισμούς, κατά της υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξόπουλου, από ιερέα στην Πάτρα, και σε βάρος του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη (επίσης από ιερέα) στο Αμύνταιο. Και σε συνέχεια και του πολιτικού σιγονταρίσματος σε τέτοιου είδους ασχήμιες από κοινοβουλευτικά κόμματα όπως η Νίκη, με το προκλητικό «οι πιστοί ξύπνησαν και ακόμη και μέσα στην εκκλησία αρχίζουν να μοιράζουν σφαλιάρες» που εκστόμισε από το βήμα της Βουλής ο «συνήθης ύποπτος» βουλευτής Παπαδόπουλος, απειλώντας μάλιστα ότι «θα δούμε και χειρότερα».

Η πρώτη αχτίδα φωτός ώστε να σπάει ο πάγος μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας φάνηκε στη  συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον γιο του –υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ– Φρέντι Μπελέρη, παρουσία μάλιστα του πρώην υπουργού Σταύρου Παπασταύρου.

Οπως μεταφέρει η στήλη Big Mouth των «Παραπολιτικών»  καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση της συνάντησης έπαιξε ο στενός (και διαχρονικός) συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης, ο οποίος συνδέεται με μακρόχρονη φιλία, από το Δημοτικό, με τον Σταύρο Παπασταύρου, ενώ υπήρξε και συμμαθητής στο Κολέγιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου έκρινε ότι η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου-κόκκινο πανί για την Εκκλησία, έπρεπε να γίνει μακριά από τις τυπικότητες των γραφείων τους.

Και στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε να επισκεφθούν μαζί τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Εκκλησίας στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα, την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ θα έχει προηγηθεί και η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκο Πιερρακάκη στο υπουργείο (την Τρίτη).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...