550
Ο πρωταγωνιστής της σειράς του Netflix «Λουπέν», Ομάρ Σι, ζει με την οικογένειά του στο Λος Αντζελες | Shutterstock/Frederic Legrand - COMEO

Στόχος της γαλλικής Ακροδεξιάς ο πρωταγωνιστής του «Λουπέν»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 11:16
Ο πρωταγωνιστής της σειράς του Netflix «Λουπέν», Ομάρ Σι, ζει με την οικογένειά του στο Λος Αντζελες
|Shutterstock/Frederic Legrand - COMEO

Στόχος της γαλλικής Ακροδεξιάς ο πρωταγωνιστής του «Λουπέν»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 11:16

Ο πρωταγωνιστής της πιο επιτυχημένης γαλλικής σειράς δράσης της τελευταίας δεκαετίας κατηγορεί τους ηγέτες της Ακροδεξιάς στη χώρα του ότι «εκπέμπουν μίσος» εναντίον του, καθώς επιδιώκουν να επαναφέρουν τη Γαλλία σε μια αποκρουστική περίοδο της ιστορίας της, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

Σε μια τηλεοπτική εμφάνιση για την προώθηση του αυτοβιογραφικού βιβλίου του με τίτλο «Viens, on se Parle» (Ελα, ας Μιλήσουμε), ο Ομάρ Σι προέτρεψε τους Γάλλους να «ξυπνήσουν» και να συσπειρωθούν για να πολεμήσουν αυτούς που «επιδιώκουν να αναβιώσουν μια Γαλλία του παρελθόντος με πολύ ξεκάθαρες και αποκρουστικές ιδέες».

Σε μια προφανή σύνδεση των σημερινών ακροδεξιών λαϊκιστών με το καθεστώς του Βισύ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που συνεργάστηκε με τους Ναζί κατακτητές, ο ηθοποιός αναφέρει: «Οι άνθρωποι που προώθησαν αυτές τις ιδέες στο παρελθόν έχουν μεταφέρει τη Γαλλία σε μερικά πολύ πολύ σκοτεινά μέρη».

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του χαρισματικού ληστή κοσμημάτων Ασάν Ντιόπ στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Netflix «Λουπέν» μετέτρεψε τον Σι σε αστέρα παγκόσμιας ακτινοβολίας. Στο βιβλίο του αναφέρεται για πρώτη φορά στα «περίπλοκα» παιδικά του χρόνια σε μια πολυγαμική οικογένεια, σε ένα φτωχό προάστιο του Παρισιού.

Ο 46χρονος ηθοποιός αφηγείται τις δυσκολίες της ζωής του ως ένα από τα οκτώ παιδιά μιας οικογένειας, τα οποία μεγάλωσαν ανάμεσα σε δύο «αντιμαχόμενες γυναίκες» – τις δύο συζύγους του πατέρα του. Παρ’ όλα αυτά, δηλώνει γενικά ευτυχισμένος. «Είχαμε δύο μητέρες που μας αγαπούσαν όλους το ίδιο και τις αγαπούσαμε εξίσου και εμείς» λέει.

Απορρίπτει την ταμπέλα του «μαύρου ηθοποιού» και αυτοχαρακτηρίζεται «ηθοποιός», αλλά το χρώμα του είναι μια παράμετρος που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του. «Ως γιος μεταναστών από τη Δυτική Αφρική μεγαλωμένος σε προάστιο, μαύρος και μουσουλμάνος, ο συνδυασμός της καταγωγής μου είναι ένα κοκτέιλ που συνθέτει ένα σύμβολο, το οποίο έχει πολιτικές διαστάσεις» ανέφερε στη συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι Quotidien TV.

Ο Σι δηλώνει λυπημένος για την ακραία δημόσια διαμάχη σχετικά με την πιθανή συμμετοχή της Αϊα Νακαμούρα –μιας δημοφιλούς γαλλίδας τραγουδίστριας γεννημένης στο Μάλι– στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το καλοκαίρι. «Είναι απογοητευτικό στη Γαλλία του 2024 να υπάρχει συζήτηση σχετικά με μια καλλιτέχνιδα του βεληνεκούς της Αϊα» λέει.

Το Τραπ, το δυτικό προάστιο του Παρισιού στο οποίο μεγάλωσε, είναι γνωστό για τη βία των συμμοριών του, αλλά ο Σι απορρίπτει αυτό το στερεότυπο. Εχει εξαιρετικές αναμνήσεις από το κτήμα «με πολύ πράσινο» στο οποίο έζησε. «Δεν είχε πολλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός γκέτο» διευκρίνισε στη συνέντευξη. «Επαιζα ποδόσφαιρο με τον Νικολά Ανελκά» συμπληρώνει, αναφερόμενος στον διάσημο φορ της Αρσεναλ, της Τσέλσι και της Εθνικής Γαλλίας.

Το βιβλίο «Viens, οn se Parle», γραμμένο με τη βοήθεια της δημοσιογράφου Ελσά Βιγκορό, έχει τη μορφή συνομιλιών μεταξύ τους και αναφέρεται αρκετά στη ζωή με τους γονείς του, οι οποίοι είχαν καταγωγή από τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη. Στη συνέντευξή του στη γαλλική τηλεόραση ο Σι απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι έχει επιλέξει να ζει στο Λος Αντζελες με τη σύζυγό του, Ελέν, και τα πέντε παιδιά του για να αποφύγει την υψηλή γαλλική φορολογία.

Αυτοί που τον κατηγορούν, λέει, είναι «οι ίδιοι ακροδεξιοί που εκτοξεύουν εναντίον μου κατηγορίες για αχαριστία απέναντι στη Γαλλία, την ώρα που εκείνοι περνούν τις μέρες τους “φτύνοντας” την ίδια τους τη χώρα». Ο Σι ισχυρίζεται ότι οι έννοιες της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Αδελφοσύνης, επάνω στις οποίες χτίστηκε η σύγχρονη Γαλλία, υποχωρούν λόγω της Ακροδεξιάς, η οποία οραματίζεται μια «άθλια Γαλλία του παρελθόντος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...