521
Κατά τη διήμερη «μάχη» στα κοινωνικά δίκτυα για τον Σαββόπουλο συνέβη το απροσδόκητο: ο θαυμασμός και η αναγνώριση σκέπασαν τις ύβρεις και την τοξικότητα | CreativeProtagon

Πώς σηκώθηκε το έλλογο κύμα στα social υπέρ του Σαββόπουλου

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2023, 16:51
Κατά τη διήμερη «μάχη» στα κοινωνικά δίκτυα για τον Σαββόπουλο συνέβη το απροσδόκητο: ο θαυμασμός και η αναγνώριση σκέπασαν τις ύβρεις και την τοξικότητα
|CreativeProtagon

Πώς σηκώθηκε το έλλογο κύμα στα social υπέρ του Σαββόπουλου

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2023, 16:51

Ο Μάνος Χατζιδάκις ρωτήθηκε κάποτε γιατί ήταν «με τη Δεξιά». «Διότι», απάντησε, «οι δεξιοί σού επιτρέπουν και να μην είσαι μαζί τους». Ο Χατζιδάκις, όπως και ο Σαββόπουλος, δεν μπήκε ποτέ σε κομματικά καλούπια. Ελεγε ελεύθερα τη γνώμη του και όταν συγκρούστηκε με τον «αυριανισμό» ένας Θεός ξέρει τι θα είχε υποστεί αν υπήρχαν τότε τα social media και η θρασυδειλία της ανωνυμίας του πληκτρολογίου.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος δήλωσε την Τρίτη ότι ελπίζει σε αυτοδυναμία της ΝΔ και παράλληλα μίλησε με ευγένεια για τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Είπε ότι είναι άνθρωποι μορφωμένοι και ευφυείς, «δυνάμεις της πατρίδας και του έθνους».

Παρά τις προσεκτικές διατυπώσεις του την Τρίτη, στην πρωινή εκπομπή του Παύλου Τσίμα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι χυδαίες επιθέσεις εναντίον του από ανώνυμα (αλλά με κομματικό πρόσημο) τρολ άρχισαν αμέσως και με μεγάλη οξύτητα.

Στη συνέχεια ήρθαν επώνυμες παρεμβάσεις εναντίον του, όπως αυτές της Ελενας Ακρίτα. Στην αρχή, η υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στον Σαββόπουλο έναν δίσκο που της είχε  χαρίσει όταν ήταν μικρή και τον γνώρισε από τη μητέρα της, τη σεβάσμια αγωνίστρια, πρώην βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ Σύλβα Ακρίτα (προφανώς επειδή δεν στήριξε το κόμμα της):

Το ίδιο βράδυ επανήλθε πιο επιθετικά με την παρακάτω ανάρτηση:

Το πρωί της Τετάρτης, και αφού είχε ήδη προηγηθεί κύμα υποστήριξης προς τον Διονύση Σαββόπουλο έναντι των επιθέσεων, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης απάντησε ονομαστικά στην Ελενα Ακρίτα, τοποθετώντας ως εικόνα προφίλ στο Facebook μια φωτογραφία του τραγουδοποιού:

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ενοχλημένος –πιθανόν διότι ο τραγουδοποιός δεν στήριξε το κόμμα του Αλ. Τσίπρα– εμφανίστηκε με τον ακόλουθη ανάρτηση ο Νίκος Μπίστης:

⇒Διαβάστε: Οταν ο «γυρολόγος» Νίκος Μπίστης διαμαρτύρεται για την αλλαγή θέσης του Διονύση Σαββόπουλου

Ο Παύλος Πολάκης, με το γνωστό χυδαίο ύφος του έγραψε:

Ενοχλημένη με τον τραγουδοποιό εμφανίστηκε και η Αννα Ελεφάντη, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστή από τα σποτ του κόμματος:

Το έλλογο κύμα που σηκώθηκε στα social media υπέρ του Σαββόπουλου περιλάμβανε σχόλια και παρεμβάσεις από συγγραφείς, μουσικούς, δημοσιογράφους και πολλούς ακόμη χρήστες που εκφράστηκαν με επιχειρήματα και χιούμορ:

Πολλοί μίλησαν για το μέγεθος της προσωπικότητας του καλλιτέχνη:

Ορισμένα σχόλια συνέκριναν τη στάση του Σαββόπουλου με αυτήν του Χατζιδάκι:

Αλλες αναρτήσεις στο Facebook προσέγγισαν με δηκτική διάθεση τον φανατισμό που εκφράστηκε εναντίον του τραγουδοποιού από την πλευρά ορισμένων υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετώντας τους στη… θέση του οδηγού:

Στο Twitter, τέλος, πέρα από τον οχετό των ανώνυμων ύβρεων κατά του Σαββόπουλου, κάποιοι θύμισαν πώς είχαν εκφραστεί για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Τζίμης Πανούσης:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...