567
| Nikos Libertas / SOOC

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Μπέου κατά Κασσελάκη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2023, 23:48
|Nikos Libertas / SOOC

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Μπέου κατά Κασσελάκη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2023, 23:48

Την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών του Βόλου βάσει της αντιρατσιστικής νομοθεσίας αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ομοφοβική δήλωση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, σε βάρος του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

«Εμείς περιμενουμε απο τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του Ν. 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους», ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ στο σε πανελλήνια μετάδοση χυδαίο παραλλήρημα Μπέου.

Οι ίδιοι κύκλοι σχολίασαν πως η εν λόγω δήλωση αφορά σε «κλασική περίπτωση εφαρμογής» της παραπάνω νομοθεσίας, παραπέμποντας σε αντίστοιχη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον πρώην μητροπολίτη Αμβρόσιο. «Δεν είναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Περιμένουμε το αυτονόητο», επανέλαβαν.

Το άρθρο στο οποίο αναφέρθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφορά στη «Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους» και ορίζει τα εξής:

«Οποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, χαρακτηριστικά φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ».

Την άποψη ότι «η χυδαία και ομοφοβική αναφορά του κ. Μπέου σε πανελλήνια μετάδοση καθιστά την Πολιτεία υπεύθυνη για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ελλήνων πολιτών» διατύπωσε και ο τομέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Λογικές και πρακτικές που αντιτίθενται στα δημοκρατικά ιδεώδη, που έχουν κατακτηθεί στη χώρα μας με δημοκρατικούς αγώνες, ενισχύουν το μίσος και σπέρνουν τη διχόνοια στην ελληνική κοινωνία. Χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, η αυτονόητη καταδίκη του σκοταδισμού και της ομοφοβίας», τόνισε η Χαρ. Τρικούπη.

«Να υιοθετούμε παιδιά και να παράγουμε πού….δες;»

Νωρίτερα, μιλώντας στην κεντρική πλατεία του Βόλου και αφού πρώτα ευχαρίστησε τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν, ο κ. Μπέος αναφέρθηκε με ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ ως άνθρωπος είμαι αυτός που ξέρετε, μιλάω την γλώσσα της αλήθειας, σας κοιτάω στα μάτια και αντιμετωπίζω όλα τα προβλήματα και εκφράζομαι ελεύθερα όπως το λέει και το σύνταγμα μας. Είμαι ένας από εσάς. Την Ελλάδα την κυβέρνησαν γιατροί και δικηγόροι, εξαθλίωσαν την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό και αντί να σταθούν οι δημοσιογράφοι στην ουσία ασχολούνται με τον Κασσελάκη. Τι θες να πεις ρε… να υιοθετούμε παιδιά και να παράγουμε πού….δες; Ρε είναι αυτή η πατρίδα μου ρε; Τι προοδευτικοί είστε εσείς ρε;», είπε στον παραληρηματικό του λόγο ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου, με τους πολίτες να τον αποθεώνουν!

Διευκρινίσεις Μπέου

«Αν και έχουμε άλλα να σκεφτούμε, μια διευκρίνιση είναι αναγκαία. Η αναφορά μου στον Κασσελάκη αφορούσε την απαράδεκτη δήλωσή του για δύο κατά “παραγγελία” γιούς. Ολοι καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη είναι αυτή», σημείωσε σε ανάρτησή του στα social media ο Αχ. Μπέος, στον απόηχο των αρνητικών σχολίων που προκάλεσε η επίμαχη αναφορά.

Και προσέθεσε: «Οσον αφορά τα περί ομοφοβίας και τις λοιπές αηδίες δεν το συζητώ. Εχω πολλούς φίλους με αυτό τον προσανατολισμό, που κανουμε και καλή παρέα. Τους μόνους που δεν αντέχω είναι τους τοξικούς και επικίνδυνους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλλου και επιλογών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...