311
Καπνός πάνω από το ναυπηγείο της Σεβαστούπολης, σε αυτήν την εικόνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα νωρίς την Τετάρτη | REUTERS TV via REUTERS

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το ναυπηγείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 10:40
Καπνός πάνω από το ναυπηγείο της Σεβαστούπολης, σε αυτήν την εικόνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα νωρίς την Τετάρτη
|REUTERS TV via REUTERS

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το ναυπηγείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 10:40

Το ναυπηγείο της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, φλέγεται, ενώ δύο πλοία υπέστησαν σοβαρές ζημιές, μετά από ουκρανική επίθεση με πυραύλους, όπως ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας.

Οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν την επίθεση με 10 πυραύλους και τρία ταχύπλοα σκάφη. Ακόμη επτά πύραυλοι κατερρίφθησαν από το ρωσικό σύστημα αεράμυνας, ενώ και τα τρία ταχύπλοα βυθίστηκαν από ρωσικό πλοίο, σύμφωνα με το Reuters. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας στο Telegram.

«Δύο πλοία που ήταν υπό επισκευή υπέστησαν ζημιές από εχθρικούς πυραύλους», ανέφερε η Μόσχα. Ο Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης που μένει μόνιμα στη Μόσχα, έγραψε στο Telegram ότι τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση. «Τα σωστικά συνεργεία επιχειρούν στην περιοχή, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες», συμπλήρωσε.

Το στρατηγικής σημασίας ναυπηγείο στη χερσόνησο, την οποία κατέλαβε η Ρωσία το 2014, κατασκευάζει και επισκευάζει πλοία για το περίφημο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Ο στόλος έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις κατά ουκρανικών θέσεων και εδαφών.

Ο Ραζβοζάγιεφ ανέβασε μια νυχτερινή φωτογραφία με τις φλόγες να καταπίνουν αυτό που φαίνεται να είναι υποδομές του ναυπηγείου. Πολλές ακόμη φωτογραφίες και βίντεο με φωτιές και καπνούς ανέβηκαν από ρωσικούς λογαριασμούς στο Telegram.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση από το Κίεβο.

Η Ουκρανία έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να χτυπήσει τη Σεβαστούπολη και τον στόλο της Βόρειας Θάλασσας, αλλά σύμφωνα με το BBC αυτή φαίνεται να είναι η πιο επιτυχημένη της απόπειρα έως τώρα. Η επίθεση μάλλον πραγματοποιήθηκε με δυτικής προέλευσης πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς διέφυγαν της αεράμυνας, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο ρωσικό επιτελείο.

Την ίδια στιγμή, ρωσικά drones προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο ουκρανικό λιμάνι Ιζμαίλ, στον Δούναβη. Ο κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού, Ολεχ Κίπερ είπε ότι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, η οποία προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και ζημιές στις υποδομές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...