221
Ο άνδρας επιτέθηκε με σπαθί εναντίον περαστικών και αστυνομικών | Twitter

Τρόμος στο Λονδίνο: Επιτέθηκε με σπαθί σαμουράι σε περαστικούς και αστυνομικούς – νεκρός ένας 13χρονος

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2024, 12:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/04/2024, 15:15
Ο άνδρας επιτέθηκε με σπαθί εναντίον περαστικών και αστυνομικών
|Twitter

Τρόμος στο Λονδίνο: Επιτέθηκε με σπαθί σαμουράι σε περαστικούς και αστυνομικούς – νεκρός ένας 13χρονος

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2024, 12:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/04/2024, 15:15

Eνας 36χρονος συνελήφθη στο Χέινοουτ, στο ανατολικό Λονδίνο, καθώς επιτέθηκε σε περαστικούς και αστυνομικούς με σπαθί, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, το πρωί της Τρίτης. Ενας 13χρονος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση «δεν δείχνει να έχει σχέση με τρομοκρατία».

Οπως μετέδωσε το BBC, πέντε ήταν αρχικά οι τραυματίες από την επίθεση του 36χρονου. Δύο εξ αυτών ήταν αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Λονδίνου διευκρίνισε ότι εκλήθη λίγο πριν από τις 7 π.μ. στη συνοικία του Λονδίνου, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι «μαχαιρώθηκαν περαστικοί».

Αρχικά, ο δράστης φέρεται να έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε ένα σπίτι και στη συνέχεια βγήκε κραδαίνοντας ένα σπαθί με το οποίο επιτέθηκε σε περαστικούς και αστυνομικούς.

Η υπηρεσία Αμεσης Βοήθειας του Λονδίνου ανέφερε ότι μετέφερε πέντε άτομα στο νοσοκομείο. Ενα από αυτά, κατέληξε.

«Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνω ότι ένας από τους τραυματίες της επίθεσης, ένα 13χρονο αγόρι, πέθανε», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Στιούαρτ Μπελ σε ανακοίνωση Τύπου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο του 13χρονου και επαίνεσε τους αστυνομικούς που έσπευσαν να υπερασπιστούν τους πολίτες.

«Αναμένουμε πληροφορίες για την κατάσταση των ανθρώπων που τραυματίστηκαν», είχε δηλώσει νωρίτερα ο αξιωματούχος της αστυνομίας, Εϊντ Εϊντέλεκαν, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρχε άλλη απειλή στη συνοικία και δεν αναζητούνταν άλλοι ύποπτοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...