419
Εως και 110 χιλιοστά βροχής έπεσαν την Παρασκευή σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας. Εικόνα από πλημμυρισμένο δρόμο στην Καρδίτσα | Karditsapress

Κακοκαιρία: Εξι περιοχές στο επίκεντρο των φαινομένων το Σάββατο

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2024, 10:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/04/2020 11:50
Εως και 110 χιλιοστά βροχής έπεσαν την Παρασκευή σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας. Εικόνα από πλημμυρισμένο δρόμο στην Καρδίτσα
|Karditsapress

Κακοκαιρία: Εξι περιοχές στο επίκεντρο των φαινομένων το Σάββατο

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2024, 10:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/04/2020 11:50

Ισχυρές βροχές πλήττουν από το απόγευμα της Παρασκευής τη Θεσσαλία ενώ αναφέρονται καταιγίδες και χαλαζόπτωση στη Μαγνησία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν έχουν προκύψει βαριές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων δεν είχε δεχτεί ως το μεσημέρι του Σαββάτου καμία κλήση για άντληση υδάτων ούτε για απεγκλωβισμό ατόμων, παρά μόνο για κοπές δέντρων σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Στην περιοχή της Μαγνησίας τα φαινόμενα ήταν πολύ έντονα στο Νότιο Πήλιο: πλημμύρισαν δρόμοι και σοκάκια σε Ζαγορά και Μηλιές. Στον Βόλο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλήματα ηλεκτροδότησης τα οποία σύντομα αντιμετωπίστηκαν. Ισχυρή καταιγίδα έπληξε όμως και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε Θεσσαλία και Σποράδες. Το μέγιστο ύψος βροχής έως σήμερα καταγράφηκε στη Γλώσσα Σκοπέλου (119 χιλιοστά) και ακολούθησε η πόλη της Καρδίτσας (117 χιλιοστά).

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και να εξασθενήσουν.

Σε δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σε επιφυλακή.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας είπε πως στη Θεσσαλία έπεσε σε λίγες ώρες το νερό που πέφτει σε 3,5 μήνες και τόνισε πως «το σύστημα λειτούργησε ικανοποιητικά, υπήρχε συντονισμός».

Το πρωί του Σαββάτου οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ερευνούσαν για τυχόν κατολισθήσεις στο ορεινό δίκτυο

Ο καιρός του Σαββάτου

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε την πρόγνωση το πρωί του Σαββάτου προβλέποντας επιδείνωση του καιρού στο βόρειο Αιγαίο και τα ανατολικά τμήματα της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι και σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από το απόγευμα. Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για το Σάββατο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον νομό Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες προβλέπονται ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά)

Σποράδες

Νότια Πιερία

Βόρεια Εύβοια

Νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια)

Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...