• Ο Αντώναρος επιτίθεται στον Γιώργο Τσίπρα: «Δεν χρειαζόμαστε άλλους Κατρούγκαλους»

    Για να καταλάβουμε πόσο καλή είναι η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες κρίσεις –το «θαύμα» της βάφτισης του Στέφανου Κασσελάκη από τη μία, και την υπόθεση Παπανώτα από την άλλη– αρκεί να πούμε ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, περιέγραψε τον συνυποψήφιό του, Γιώργο Τσίπρα, ως «νέο Κατρούγκαλο».

     

    Κατ’ αρχάς να σημειώσουμε ότι στον νέο ΣΥΡΙΖΑ –όπως αυτός ορίζεται πλέον από τύπους σαν τον κ. Αντώναρο, του οποίου το μεγάλο σουξέ τα τελευταία χρόνια ήταν οι άστοχες κρίσεις στο Facebook για τον Κυριάκο Μητσοτάκη («κρατήστε τρεις ημερομηνίες», «απλά φεν γιο έχει» κλπ) και φυσικά η αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής στην Ανατολική Αττική– οι λέξεις «Γιώργος Κατρούγκαλος», οι οποίες παραπέμπουν στον άλλοτε κορυφαίο υπουργό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο οποίος όμως υπέπεσε στη γνωστή γκάφα πριν τις εκλογές του 2023, θεωρούνται κάτι σαν βρισιά, ένα πολιτικό αντίστοιχο του «Πήλιος Γούσης» ίσως.

     

    Κατά δεύτερον, να επισημάνουμε ότι ο κ. Αντώναρος εγγράφεται πλέον ως ένας από τους groupies του Στέφανου Κασσελάκη, τον οποίο είναι έτοιμος να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο.

     

    Οταν λοιπόν ο κ. Κασσελάκης είπε αυτές τις θρησκόληπτες αρλούμπες για τον σταυρό που σχηματίστηκε στην κολυμπήθρα κατά τη βάφτισή του και ο κ. Τσίπρας (εξάδελφος του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα), επεσήμανε το σοκαριστικό του πράγματος και παρατήρησε ότι αυτά δεν έχουν σχέση με τα δημοκρατικά κόμματα και πως «κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα», ο κ. Αντώναρος έσπευσε να τον καταγγείλει ως βλάσφημο, επειδή αναφέρθηκε στον πρόεδρο επί ματαίω.

     

    Ο κ. Αντώναρος έκανε αργά το βράδυ της Πέμπτης μια ανάρτηση περί «Κατρούγκαλων» στην οποία δεν ανέφερε ακριβώς τον κ. Τσίπρα.

    Ομως νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον Real Fm, είχε πει το ίδιο αναφέροντας ακριβώς τον κ. Τσίπρα:

     

    «Είναι προσωπική άποψη του Γιώργου Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να πάει με κοινή γραμμή και λόγο στις ευρωεκλογές που θα κρίνουν το μέλλον της Ευρώπης αλλά και τις σχέσεις της χώρας μας με την ΕΕ. Θα το πω ωμά και μπορεί να ενοχληθούν κάποιοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται νέους Κατρούγκαλους».

     

    Κατά τα άλλα, αυτοί οι δύο, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Αντώναρος θα ανέβαιναν στην ίδια πίστα το βράδυ της Παρασκευής, στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ…

     

    Τουλάχιστον με παρόντα και τον εξάδελφο του «Κατρούγκαλου», τον Τσίπρα Α’ .

  • Παπανώτας κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ανήθικο που με απέπεμψαν - οι «βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε, καλή χώνεψη»

    Καθώς η πολιτική παρωδία Δημήτρης Παπανώτας στην Ευρωβουλή κόπηκε μετά την προβολή του πιλότου (καθώς προέκυψαν διαφωνίες μεταξύ σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή), ο τηλεπαρουσιαστής που δεν έγινε πολιτευτής της Αριστεράς έσπευσε στο φιλόξενο για τον ίδιο –αλλά και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εδώ που τα λέμε– στούντιο του Alpha για να πει τη δική του εκδοχή της ιστορίας.

     

    Ο κ. Παπανώτας εμφανίστηκε στην εκπομπή «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή και δεν έκρυψε την πικρία του, κυρίως για το γεγονός ότι τον άδειασαν: ενώ τους πρότεινε να παραιτηθεί μετά την κυκλοφορία των σεξιστικών σχολίων, από την Κουμουνδούρου του είπαν αρχικά να μην το κάνει –άλλωστε η Βούλα Κεχαγιά, η κατά τα άλλα αυστηρή πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την υποψηφιότητα του κ. Παπανώτα– και έπειτα τον έδιωξαν.

     

    Είπε λοιπόν ο κ. Παπανώτας στην κυρία Τσιμτσιλή ότι θα επιμείνει να χαμογελάει γιατί «δεν θέλω να κάνω τη χάρη σε αυτούς που με απογοήτευσαν να καταλάβουν ότι μαζί με μένα απογοητεύσαν πολύ κόσμο». Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για τα μηνύματα συμπαράστασης από τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας ότι έλαβε πάνω από από 3.000 μηνύματα συμπαράστασης και μόλις τρία υβριστικά.

     

    «Εγώ μπήκα σε αυτό το παιχνίδι μόνος μου ως ιδεαλιστής της Αριστεράς, ως ευρωπαίος αριστερός που βλέπει ένα κίνδυνο για την Ευρώπη. Μόνος μου μπήκα, μόνος μου έκανα τον αγώνα που έκανα, μόνος είδα τη στήριξη του κοινού, δεν δέχθηκα συγχαρητήρια από κανέναν για την επίδοσή μου στις εσωκομματικές εκλογές και μάλιστα εξέφρασα σε κομματικά στελέχη την έκπληξη που χάρηκα μόνος μου το αποτέλεσμα και δεν είδα ποτέ τον πρόεδρο» επεσήμανε.

     

    Παράλληλα είπε ότι «δεν θα μιλήσω για την ουσία της πολιτικής και αν παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της Αριστεράς που εγώ πίστευα, τους εύχομαι καλή επιτυχία και ούτε με τον κ. Κασσελάκη έχω πρόβλημα, ας βάλει αυτούς που θέλει και ας πετάξει αυτούς που θέλει».

     

    Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αφήσει αιχμές για τη στάση (πρώην) συνυποψηφίων του, όπως η Σοφία Μπεκατώρου που σήκωσε και το θέμα, λέγοντας «αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια, μου έσκαβαν τον λάκκο και με έναν τρόπο απαράδεκτο. Δεν είμαι χθεσινός, εκτίθεμαι 37 χρόνια καθημερινά, τις απόψεις μου τις έχω καταθέσει, η ιστορία μου είναι εκεί, στις πολιτικές ομιλίες δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό, βρήκαν μια δήλωση στο χρονοντούλαπο για να με χτυπήσουν».

     

    Οσον αφορά το παρασκήνιο της αποπομπής του, ο κ. Παπανώτας είπε: «Οταν μίλησα μαζί σου (με κυρία Τσιμτσιλή) και σου είπα ότι είμαι έτοιμος να φύγω, μίλησα και με τα κομματικά στελέχη και τους είπα αν δεν έχετε τα κότσια να δεχθείτε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, αφήστε με να παραιτηθώ. Δεν μου αρέσει που με απέπεμψαν, ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ, είναι ανήθικο», τόνισε για να κλείσει τη συνέντευξή του με το αιχμηρό σχόλιο: «Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε, καλή χώνεψη».

     




text
  • Στο μεταξύ, ακόμα και αν ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, εδώ θα το καταλάβουμε με χρονοκαθυστέρηση


    5 Μαΐου 2024, 22:54