• Ο Γεωργιάδης θαυμάζει τον εαυτό του σε πίνακα που του έφτιαξαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

    Αν η πολιτική είναι, όπως λένε, τέχνη, τότε ο Αδωνις Γεωργιάδης την ανέβασε σε άλλα επίπεδα –καλύτερα ή χειρότερα, δεν είναι το ζητούμενο, σημασία έχει ότι είναι άλλα τα επίπεδα.

     

    Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ πρωταγωνίστησε την Τετάρτη σε μια εντυπωσιακή, αν όχι φαραωνική, προεκλογική φιέστα: παρουσίασε τον απολογισμό του χαρτοφυλακίου του, σε μια εκδήλωση που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και φιλοξενήθηκε στα ευρύχωρα Ναυπηγεία Ελευσίνας, η ανάταξη των οποίων υπήρξε, άλλωστε, το magnum opus της τετραετούς θητείας του.

     

    Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για την «πιο συγκινητική εκδήλωση της έως τώρα σταδιοδρομίας μου. Τα λόγια που είπαν για μένα οι εργάτες ήταν βάλσαμο!», προσέθεσε. Φυσικά το παρών έδωσαν πολλοί του υπουργικού entourage, από τον πιστό του αναπληρωτή Νίκο Παπαθανάση, ως τον δημοσιογράφο Αρη Πορτοσάλτε και βεβαίως τη σύζυγο του υπουργού, Ευγενία Μανωλίδου.

     

    Αλλά η στιγμή που όλα βρέθηκαν σε μια άλλη σφαίρα, ήταν όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός πίνακα-πορτρέτο του κ. Γεωργιάδη, με τον ίδιο τον υπουργό να θαυμάζει μαγεμένος –τόσο από την πρωτοβουλία του εικαστικού, όσο προφανώς και από το μεγαλείο του μοντέλου.

    Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε κάποια κακεντρεχή σχόλια που έγιναν στο Διαδίκτυο, προφανώς από όσους τον ζηλεύουν που απέκτησε τέτοιον πίνακα, εξήγησε πως «ένας εργάτης των Ναυπηγείων, που στον ελεύθερο του χρόνο ζωγραφίζει, μου χάρισε, για να με ευχαριστήσει, μία προσωπογραφία μου που ζωγράφισε».

  • Ο Βαρουφάκης δηλώνει ότι προτιμά να του κοπεί το χέρι από τον ώμο από το να μπει σε «κυβέρνηση ηττημένων» με τον Τσίπρα

    Τη συζήτηση για «κυβέρνηση ηττημένων» που άνοιξαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Δραγασάκης –προκαλώντας μάλιστα, τάχα μου την αντίδραση της Κουμουνδούρου επειδή είναι δήθεν εκτός «γραμμής»– έκλεισε με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

     

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος κάποτε συνυπήρξε με όλους αυτούς, τόσο με τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Δραγασάκη, όσο φυσικά και με τον Αλέξη Τσίπρα, σε εκείνο το πρώτο τραυματικό για τη χώρα πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, έδωσε την Πέμπτη συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» και απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός του σε μια κυβέρνηση τέτοιου τύπου και κυρίως τέτοιου ύφους.

     

    «Σε καμία των περιπτώσεων το ΜέΡΑ25 δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία από αυτές τις κυβερνήσεις για τις οποίες σκέφτονται, ούτε θα υπάρξει ανοχή από εμάς», είπε για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Να μου κοπεί το χέρι από τον ώμο»

     

    «Επειδή ακριβώς ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση και θυμάμαι τι σημαίνει αναντιστοιχία λόγων και έργων, άλλος ένας λόγος να μην πέσουμε ως ΜέΡΑ25 στην παγίδα να γίνει μία τράμπα αρχών για υπουργικά αυτοκίνητα. Δεν υπάρχουμε εμείς για να ξαναγίνει ο κ. Τσίπρας Πρωθυπουργός ή για να γίνει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός. Εδώ έχουμε συγκεκριμένες θέσεις για συγκεκριμένα ζητήματα» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

     

    «Εμείς δύο χρόνια προσκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, όποιον θέλει να μιλήσουμε για τα πράγματα που αφορούν στους πολίτες, όχι για το πώς θα μοιράσουμε τα υπουργεία μεταξύ μας. Να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες σύγκλισης στα βασικά ζητήματα της χώρας» ανέφερε επίσης ο κ. Βαρουφάκης, για να προσθέσει: «Όταν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας κλείνει την πόρτα και λέει “καμία συζήτηση, ελάτε μετά”, ουσιαστικά μας λέει “ελάτε να πάρετε κανένα υπουργικό αυτοκίνητο και να μου δώσετε ψήφους εμένα να γίνω Πρωθυπουργός”».

     

    «Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, μπορεί εκείνος να λεει άλλα πράγματα μετεκλογικά από αυτά που λεει προεκλογικά εμείς δεν το κάνουμε αυτό», κατέληξε.




text
  • Χωρίς τρένα και με χαμό στο αεροδρόμιο, πάμε για αξέχαστους Ολυμπιακούς


    26 Ιουλίου 2024, 15:16