284
Σουπερμάρκετ με πάνες στην Ιαπωνία, όπου αυτό τον μήνα ξεκινά να πωλείται το νέο προϊόν | Twitter

Ιαπωνία: Στα ράφια οι πρώτες στον κόσμο πάνες «οριζόντιας» ανακύκλωσης

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 10:24
Σουπερμάρκετ με πάνες στην Ιαπωνία, όπου αυτό τον μήνα ξεκινά να πωλείται το νέο προϊόν
|Twitter

Ιαπωνία: Στα ράφια οι πρώτες στον κόσμο πάνες «οριζόντιας» ανακύκλωσης

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 10:24

Μια εταιρεία στην Ιαπωνία ξεκίνησε να πουλά τις πρώτες «οριζόντια» ανακυκλωμένες πάνες στον κόσμο, καθώς αυξάνεται η ζήτηση από ενήλικες, σε μία χώρα όπου το 30% των κατοίκων είναι άνω των 65 ετών.

Η εταιρεία Unicharm, με έδρα την Καγκοσίμα, έβαλε στα ράφια τις πάνες ενηλίκων και μωρών αυτόν τον μήνα σε εμπορικά κέντρα στο Κιούσου -ένα από τα τέσσερα μεγάλα νησιά της Ιαπωνίας- σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi Shimbun.

Η διαδικασία ανακύκλωσής τους ονομάζεται «οριζόντια», επειδή τα αναπαραγόμενα είδη είναι τα ίδια με εκείνα από τα οποία ανακυκλώθηκαν, αντί να μετατραπούν σε διαφορετικά προϊόντα.

Η Unicharm δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία αποστείρωσης, λεύκανσης και απόσμησης που περιλαμβάνει την χρήση όζοντος για να διασφαλίσει ότι οι ανακυκλωμένες πάνες είναι απαλλαγμένες από δυσάρεστες οσμές και βακτήρια.

Ο Τσουτόμου Κίντο, ανώτερο εκτελεστικό στέλεχος της Unicharm, δήλωσε: «Εχουμε λάβει έγκριση από ειδικούς όσον αφορά την υγιεινή», σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi.

Οι ανακυκλωμένες πάνες χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία και νοσηλευτικές μονάδες στην Καγκοσίμα από το 2022, όταν αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά.

Η σειρά που πωλείται στα σουπερμάρκετ περιλαμβάνει και πάνες για παιδιά, οι οποίες κοστίζουν λίγο περισσότερο από τις κανονικές πάνες μιας χρήσης, σύμφωνα με την Unicharm.

«Οι πελάτες που χρησιμοποίησαν αυτά τα προϊόντα είπαν ότι ήταν άνετα και ότι δεν αισθάνονταν διαφορετικά από τις κανονικές πάνες», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Τα δημογραφικά στοιχεία της Ιαπωνίας έχουν προκαλέσει κατακόρυφη πτώση της ζήτησης για παιδικές πάνες, αλλά την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις εκείνων που προορίζονται για ηλικιωμένους, αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται.

Τον περασμένο μήνα η Oji Holdings, κατασκευάστρια χάρτινων προϊόντων, δήλωσε ότι θα σταματήσει να παράγει παιδικές πάνες αργότερα φέτος, λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης και αντ’ αυτού θα ενισχύσει την παραγωγή προϊόντων υγιεινής για ηλικιωμένους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...