340
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φοιτητές έγραψαν ξανά τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών μπροστά από τη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2024, 16:34

Φοιτητές έγραψαν ξανά τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών μπροστά από τη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2024, 16:34

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη, με τους φοιτητές να καταλήγουν έξω από τη Βουλή, όπου και έγραψαν ξανά τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Την Τετάρτη, ανήμερα της «μαύρης» επετείου της σιδηροδρομικής τραγωδίας, διαδηλωτές αλλά και συγγενείς θυμάτων, έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματά τους στο ίδιο σημείο. Υπήρξε και μια λέξη με μαύρη μπογιά: «Δολοφόνοι».

Αργότερα το βράδυ, ωστόσο, συνεργεία του δήμου Αθηναίων έσβησαν τα ονόματα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και κριτική, με τον δήμο Αθηναίων να απαντά, δια της αντιδημάρχου Καθαριότητας Ρωξάνης Μπέη, ότι επρόκειτο για λάθος και να ζητά συγγνώμη.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη. Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κυρία Μπέη.

Από την πλευρά τους πηγές από τη φρουρά της Βουλης αναφέρουν ότι «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου».

Από τις επικρίσεις που ακολούθησαν δεν έλειψαν κι εκείνες προς το πρόσωπο του δημάρχου, Χάρη Δούκα, οι οποίες κυριάρχησαν στα social media:

Ακολούθησε η δράση των φοιτητών την οποία αποθανάτισαν οι φωτορεπόρτερ.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

(In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
(Nick Paleologos / SOOC)
In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νωρίτερα, περαστικοί είχαν αφήσει λίγα μωβ και λευκά λουλούδια στον ίδιο χώρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...