649
Από την προσαγωγή των κατηγορουμένων στο δικαστήριο | INTIMEnews

Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: «Να βρεθούν και αυτοί που έδωσαν την εντολή»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2024, 10:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/06/2024 11.00
Από την προσαγωγή των κατηγορουμένων στο δικαστήριο
|INTIMEnews

Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: «Να βρεθούν και αυτοί που έδωσαν την εντολή»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2024, 10:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/06/2024 11.00

Τρία χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο, άρχισε και η δίκη των δύο συλληφθέντων για την εκτέλεση του «συμβολαίου Θανάτου».

Τα δύο αδέλφια, 41 και 49 ετών, είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη η οποία, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ήταν προϊόν «συμβολαίου θανάτου» με άγνωστους μέχρι σήμερα ηθικούς αυτουργούς ή/και άλλους εμπλεκόμενους.

 

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι  αρνούνται από την πρώτη στιγμή την κατηγορία που τους αποδίδεται, ισχυριζόμενοι πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την δολοφονία.

Ο ένας μάιλστα φέρεται να αρνείται εντελώς την παρουσία του στον Αλιμο την ημέρα της εκτέλεσης Καραϊβάζ, ενώ ο 49χρονος αδελφός του, ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στην περιοχή στις 9 Απριλίου 2021 για επαγγελματικούς λόγους .

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται με πληροφορίες να κάνουν λόγο για εντοπισμό μεγάλων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς των δύο κατηγορουμένων, που πλέον καλούνται να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους. Εκτιμάται ότι πρόκειται για την αμοιβή τους για την εκτέλεση του «συμβολαίου θανάτου», κάτι που μένει να διευκρινιστεί και κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία διεκόπη την Τετάρτη για τις 5 Ιουλίου.

Η δίκη δεκόπη μετά από αίτημα του συνηγόρου από την πλευρά της οικογένειας του θύματος.

Το δικαστήριο, μετά την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων και δύο αναπληρωματικών, λόγω της αναμενόμενης διάρκειας της δίκης, δέχθηκε αίτημα αναβολής από τον δικηγόρο της χήρας και του γιου του θύματος.

Ο συνήγορος επικαλέστηκε πρόβλημα στην ενημέρωσή του επί στοιχείων της υπόθεσης εξαιτίας των εξελίξεων με τον μέχρι πρότινος δικηγόρο των οικείων του Γιώργου Καραϊβάζ, Απόστολο Λύτρα. Όπως ανέφερε ο αιτών την αναβολή, «τα αποδεικτικά στοιχεία που θα εισφέρουμε θα αλλάξουν την πορεία της υπόθεσης».

Κατά της αναστολής της δίκης τάχθηκε η εισαγγελέας, προτείνοντας να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή.

Με την εισαγγελική πρόταση τάχθηκε και η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, δηλώνοντας πως τα δύο αδέλφια που φέρονται να εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο δηλώνουν αθώα και επιθυμούν την εξέλιξη της δίκης. Η υπεράσπιση αναφέρθηκε, επίσης, σε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες περί μεγάλου χρηματικού ποσού που εντοπίστηκε σε εμβάσματα και σχετίζεται με την υπόθεση, τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν τέτοια εμβάσματα».

Σημειώνεται πως αμφότεροι οι κατηγορούμενοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, το προσεχώς φθινόπωρο ωστόσο συμπληρώνεται το 18μηνο της προσωρινής κράτησής τους και αυτονόητο είναι πως η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα πρέπει να «τρέξει» πριν βρεθούν εκτός φυλακής οι δύο συλληφθέντες για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας, οι εκτελεστές του δημοσιογράφου χρησιμοποίησαν για την υλοποίηση του σχεδίου τους ένα σκούτερ και ένα βανάκι, μελέτησαν καλά την περιοχή και τον τρόπο διαφυγής τους μετά την πράξη, όπως και τις κινήσεις του θύματος, τις ώρες αναχώρησης για την εργασία του σε τηλεοπτικό σταθμό και τις ώρες επιστροφής του στο σπίτι κ.α.

«Εχοντας προαποφασίσει να διαπράξουν από κοινού το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο, σκότωσαν με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον Γεώργιο Καραϊβάζ. Γνωρίζοντας τον ακριβή τόπο της κατοικίας του, το ημερήσιο πρόγραμμα της εργασίας του και τις συγκεκριμένες ώρες μετάβασης στον τόπο παροχής της (της εργασίας του) και επιστροφής στην κατοικία του, αποφάσισαν και οργάνωσαν τη δολοφονία», αναφέρεται στο βούλευμα παραπομπής των δύο αδελφών.

Οπως αναφέρεται στο υλικό της υπόθεσης, οι δύο εκτελεστές, «…προσέγγισαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και πυροβόλησαν, επανειλημμένα, εναντίον του με πιστόλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του … Αμέσως μετά οι δύο δράστες επιβιβάσθηκαν σε μοτοσυκλέτα τύπου scooter και κινούμενοι επί της οδού Θέμη ‘Αννινου, με κατεύθυνση προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση από το σημείο της δολοφονίας..».

Στην δίκη παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας η οικογένεια του δημοσιογράφου, η οποία από την αρχή δήλωσε παράσταση για το έγκλημα.

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου, όχι μόνο εκείνοι που το σκότωσαν, αλλά και εκείνοι που έδωσαν τις εντολές», δηλωσε συντετριμμένη η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Παναγιώτα, λίγο πριν από την έναρξη της δίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...