595
|

Καβγάς Αυτιά – Κασσελάκη για τα «ομοφοβικά σχόλια»

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2023, 13:23

Καβγάς Αυτιά – Κασσελάκη για τα «ομοφοβικά σχόλια»

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2023, 13:23

Απάντηση στις αιτιάσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί ομοφοβικού λόγου σε βάρος του διάβασε στον «αέρα» της εκπομπής του ο Γιώργος Αυτιάς την Κυριακή, την επομένη των σχολίων του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ που προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ήθελα να πω κάτι που αφορά στη χθεσινή δήλωση του αξιότιμου αρχηγού της αντιπολίτευσης. Κατ’ αρχάς το σχόλιό μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό, όπως επικαλείται ο κύριος Κασσελάκης. Μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση, καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου, τις κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου» είπε ο Γιώργος Αυτιάς.

«Δεν συνάδει με την πολύχρονη πορεία μου στα Μέσα, δηλαδή να σέβεται τον άνθρωπο, την προσωπικότητα και τη διαφορετικότητά του. Να σέβεται τους θεσμούς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά και θεσμικά όργανα της Πολιτείας και των κομμάτων, μηδέ εξαιρουμένου του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο σέβομαι θεσμικά ανέκαθεν» συνέχισε στην τοποθέτησή του ο παρουσιαστής.

«35 χρόνια υπηρετώ τον πολίτη σε όλες τις πτυχές των διεκδικήσεων πιστά, τηρώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας. Επαναλαμβάνω, μακριά από μένα, μακριά τέτοιες διατυπώσεις και δήθεν υπονοούμενα, που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τη δεοντολογία μου ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου. Σεβασμός παντού και σε όλα, και αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης. Αυτή είναι η δική μου τοποθέτηση, μια ζωή αγωνιζόμαστε εδώ για τον κόσμο, αγωνιζόμαστε για όλα αυτά 35 και πλέον χρόνια. Αυτή είναι η θέση μου, αυτή είναι η δήλωσή μου» κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Το Σάββατο ο κ. Αυτιάς είχε αναφερθεί στο θέμα της στρατιωτικής θητείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον «αέρα» του καναλιού του Φαλήρου λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Φαντάζεστε τι θα γίνει στη Θήβα, ε; Οταν εκεί θα παρουσιαστεί; Στη Θήβα. δε, υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους, νεοσύλλεκτους, και πολύ σωστά το έχουνε κάνει, όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Τον τιμά όμως ότι πάει στρατό».

Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος είναι από τους πολιτικούς που έχουν τη γενναιότητα να δηλώσουν την ομοφυλοφιλία τους, εξέλαβε τα παραπάνω ως ομοφοβικό σχόλιο και σε τοποθέτησή του στα social media ζήτησε από τον ΣΚΑΪ να ξεριζώσει «την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του».

Είχε προηγηθεί αντίστοιχο σχόλιο από τον διευθυντή του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ, Βασίλη Χιώτη, ο οποίος επίσης δήλωσε ότι σκοπός του δεν ήταν να προσβάλει, μετά τις αντιδράσεις (περισσότερα εδώ).

Αντιδράσεις από τις Ενώσεις Συντακτών και έκτακτη συνεδρίαση του ΕΣΡ

Σύμφωνα με την «Αυγή», οι παραπάνω δύο περιπτώσεις των δημοσιογραφικών αναφορών που επικρίθηκαν ως ομοφοβικές θα μπουν στο μικροσκόπιο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), το οποίο θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα.

Δεν έχει γίνει, ωστόσο, γνωστό εάν στην εν λόγω συνεδρίαση θα εξεταστούν και άλλες χυδαίες επιθέσεις «που έχει δεχθεί όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από καλεσμένους σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως ο Αχιλλέας Μπέος και ο Αλέξης Κούγιας», έγραψε η κομματική εφημερίδα.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη, το οποίο στηλίτευσε με ανακοίνωσή του «την τακτική ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης (τηλεοπτικών και όχι μόνον), που επαναλαμβάνουν και ανακυκλώνουν, μέσω εκπομπών και αναρτήσεων, χυδαίες, σεξιστικές, ομοφοβικές και ρατσιστικές θέσεις», ζητώντας να επιληφθεί του θέματος το ΕΣΡ.

Την Τρίτη, και η ΕΣΠΗΤ είχε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της «απέναντι σε περιστατικά ακραίου δημόσιου λόγου που έχουν σημειωθεί αυτές τις ημέρες στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα, και ο οποίος βρίθει ομοφοβικών, ρατσιστικών απόψεων. αλλά και απροκάλυπτης ρητορικής μίσους».

Υπενθυμίζεται ότι οι ομοφοβικές δηλώσεις του δημάρχου Βόλου κατά του κ. Κασσελάκη προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...