210
|

Τροπολογία: Ειδική αποζημίωση σε Μητρετώδη – Κούκλατζη – Τι σημαίνει η ρύθμιση

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 12:51

Τροπολογία: Ειδική αποζημίωση σε Μητρετώδη – Κούκλατζη – Τι σημαίνει η ρύθμιση

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 12:51

Με τροπολογία που κατατέθηκε σενομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής, θα καταβάλλεται εφεξής ειδική μηνιαία αποζημίωση στους δύο έλληνες αξιωματικούς Μητρετώδη και Κούκλατζη που παραμένουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές.

Συγκεκριμένα στη ρύθμιση ορίζεται ότι θα καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, η ρύθμιση αυτή θα δώσει το επιχείρημα της μόνιμης κατοικίας στους δύο αξιωματικούς, προκειμένου το τουρκικό δικαστήριο (που θα εξετάσει τη νέα αίτηση αποφυλάκισής τους) να μην έχει ερείσματα για την περαιτέρω κράτησή τους.

Στην πράξη, υποστήριξε, σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί υπηρετούν στην Τουρκία και επομένως το επιχείρημα ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και ως εκ τούτου δεν αποφυλακίζονται για να μην τους ψάχνουν, πλέον δεν θα ευσταθεί.

«Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» , ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αν και πέρασαν περίπου δύο μήνες μέχρι να έρθει στη Βουλή η σχετική τροπολογία (εντάχθηκε τελικά στο νομοσχέδιο για την κύρωση μνημονίου κατανόησης μεταξύ των υπουργείων ‘Αμυνας της Ελλάδος με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για πολυεθνική συνεργασία).

Επίσης, με άλλη τροπολογία του υπουργείου Αμυνας, προστέθηκε η Ήπειρος και η Μακεδονία στις περιοχές όπου οι υπηρετούντες λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου (200 ευρώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...