354
Η παράταση του βίου του ανθρώπου είναι στο πρόγραμμα των γενετιστών που τώρα πειραματίζονται με μύγες και σκύλους | Shutterstock

Οι γενετιστές υπόσχονται παράταση του βίου μας έως τα 130 χρόνια!

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2018, 16:15
Η παράταση του βίου του ανθρώπου είναι στο πρόγραμμα των γενετιστών που τώρα πειραματίζονται με μύγες και σκύλους
|Shutterstock

Οι γενετιστές υπόσχονται παράταση του βίου μας έως τα 130 χρόνια!

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2018, 16:15

Mία καινοτόμος μέθοδος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ αποσκοπεί στον διπλασιασμό της ζωής του σκύλου, αλλά αυτό ως ένα σκαλοπάτι μόνο, ως ένα απαραίτητο βήμα δηλαδή προς την επίτευξη του πραγματικού στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την επιμήκυνση του βίου του ανθρώπου.

Οι πειραματισμοί, όπως γράφουν και οι λονδρέζικοι Τάιμς, αφορούν σκυλιά ράτσας μπιγκλ και «μικροεπεμβάσεις στον γονότυπό τους» οι οποίες θα τα ξανανιώσουν. Αν η όλη διαδικασία με τα σκυλιά αποδειχθεί επιτυχημένη, τότε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ Τζορτ Τσερτς θα επιχειρήσει να πράξει το ίδιο σε ανθρώπους, του εαυτού του μη εξαιρουμένου!

maxresdefault
Τα σκυλιά μπιγκλ ίσως παραδώσουν τα κλειδιά της μακροβιότητας στους ανθρώπους μέσω του γενετιστή Τζορτζ Τσερτς, του Χάρβαρντ (Credit: Youtube)

Ο σημαίνων γενετιστής, που επεμβαίνει σε γονίδια απλών οργανισμών, όπως οι μύγες, με σκοπό τον διπλασιασμό του χρόνου ζωής τους, δήλωσε πως «ήδη έχουμε πραγματοποιήσει κάμποσες δοκιμές σε ποντίκια, τώρα σε σκυλιά, ενώ έπεται ο άνθρωπος». Αποκάλυψε μάλιστα ότι το βασισμένο στο ερευνητικό έργο «πλάνο» του για την ανθρώπινη μακροβιότητα προβλέπει «σώμα 25άρη και μυαλό υπεραιωνόβιου, 130 ετών». (Κατά το παρελθόν ο Τσερτς είχε ασχοληθεί με τη βιοτεχνολογία, αποκωδικοποιώντας γονιδιώματα υπεραιωνόβιων ανθρώπων, με σκοπό την παράταση της ανθρώπινης ζωής. Δείτε εδώ.)

Το εργαστήριό του σχεδιάζει τη δημοσίευση μιας γονιδιακής θεραπείας που παρατείνει τη ζωή των τρωκτικών μέσω τροποποίησης των γονιδίων τα οποία σχετίζονται με ασθένειες όπως η γήρανση, τα καρδιαγγειακά, η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Τα αποτελέσματα των πειραμάτων σε σκύλους είναι προσώρας αβέβαια, ωστόσο σε τέσσερα μπιγκλ δοκιμάστηκαν οι γονιδιακές θεραπείες στην Κτηνιατρική Σχολή του Ταφτς, στη Μασαχουσέτη. «Τα σκυλιά έχουν παραπλήσιο οργανισμό με τον άνθρωπο» λέει ο Τσερτς. «Προχωρούμε με αυτά και συνεχίζουμε με τον άνθρωπο». 

Οι Φάουστ της Σίλικον Βάλεϊ

Η ιδέα της γονιδιακής θεραπείας στα σκυλιά ανήκει στο υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ – εκεί, φυσικά, είχαν κατά νου τη «βελτίωση» των στρατιωτικών σκύλων σε επιχειρησιακό επίπεδο. Ομως σήμερα στην Αμερική το ενδιαφέρον για την παράταση της ανθρώπινης ζωής έχει αυξηθεί, ιδίως στους κύκλους των Κροίσων της Σίλικον Βάλεϊ. Εκεί ήδη κάποιοι βαθύπλουτοι μεσόκοποι πληρώνουν αδρά για μεταγγίσεις «νέου αίματος» -στην κυριολεξία νέου, εφηβικού-, επιδιώκοντας αναζωογόνηση σώματος και νου…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...