Οι εμπνευστές και κατασκευαστές του πρώτου υποθαλάσσιου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, πήγαν πολλά βήματα παραπέρα τη συνήθη παράκληση που κάνουμε στους ξενοδόχους κάθε φορά που κλείνουμε ένα δωμάτιο: «με θέα στη θάλασσα».
Τί συμβαίνει λοιπόν όταν το ίδιο το ξενοδοχείο βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, σε βάθος πέντε μέτρων από την επιφάνειά της, στον συναρπαστικό βυθό του Ινδικού Ωκεανού;
Εκεί όπου βρίσκονται οι εξωτικές Μαλδίβες, βρίσκεται λοιπόν και η υποθαλάσσια συνοικία Μουράκα, που θα ανοίξει τις υδάτινες πύλες της τον Νοέμβριο του 2018 για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Από όλο τον ευκατάστατο κόσμο για να είμαστε ακριβείς, καθώς υπολογίζεται ότι μία υποβρύχια διανυκτέρευση, μπορεί να φτάσει στο σημείο να κοστίζει 50.000 δολάρια. Η ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου έργου θα κοστίσει άλλωστε, περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια.
Μουράκα σημαίνει «κοράλι» στην τοπική διάλεκτο των Μαλδίβων και αυτή η υποθαλάσσια πολιτεία υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία σε όσους αποφασίσουν να τη ζήσουν.
Το όλο πρότζεκτ υλοιποιείται από μία εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία και ειδικεύεται σε τεχνικές και συνθήκες ζωής κάτω από την επιφάνεια του νερού, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Repubblica.
Το περίφημο αυτό ξενοδοχείο θα είναι διώροφο. Στον πάνω όροφο θα υπάρχει μια διπλή κρεβατοκάμαρα με μπάνιο, μπουντουάρ για τις κυρίες, γυμναστήριο, μπαρ, σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία, όλα προσανατολισμένα προς το ηλιοβασίλεμα, ώστε να δημιουργείται το ωραιότερο οπτικό αποτέλεσμα με την αλλαγή χρωματισμών του νερού.
Θα υπάρχει ακόμα και προβλήτα, αλλά και πισίνα, προκαλώντας μαγική εικόνα του υγρού στοιχείου που θα ενυπάρχει στο υγρό στοιχείο. Ολα αυτά εκτείνονται σε επιφάνεια 550 τετραγωνικών μέτρων.
Δεν θα λείπουν και κάποια τεχνητά ενυδρεία που θα φιλοξενούν αμέτρητα είδη ψαριών, ώστε να βοηθούν τους επισκέπτες να χαλαρώνουν. Πρόκειται λοιπόν για ένα σκηνικό που θυμίζει κινηματογραφική ταινία με ευφάνταστα οπτικά εφέ και καλεί το ανθρώπινο είδος να ζήσει έστω για λίγο, σαν ένα αμφίβιο πλάσμα, αφήνοντας στην επιφάνεια της θάλασσας όλα τα επίγεια προβλήματά του.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News