391
Μάλλον περιπλέκουν τα πράγματα οι καταθέσεις των συλληφθέντων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας | Twitter

Νέες μαρτυρίες για το διπλό φονικό στην Κύπρο – «Ισως να χρειαστεί να σκοτώσουμε»

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 11:37
Μάλλον περιπλέκουν τα πράγματα οι καταθέσεις των συλληφθέντων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας
|Twitter

Νέες μαρτυρίες για το διπλό φονικό στην Κύπρο – «Ισως να χρειαστεί να σκοτώσουμε»

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 11:37

Σε μία ακόμη σύλληψη προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η κυπριακή αστυνομία, σχετικά με την άγρια διπλή δολοφονία στον Στρόβολο, με θύματα τον καθηγητή Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 22χρονος στο πλαίσιο των ανακρίσεων, ενώ -σημειώνεται- για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση ακόμη τρία πρόσωπα ηλικίας 33, 21 και 23 ετών αντίστοιχα.

Ο 23χρονος συλληφθείς είναι ο ετεροθαλής αδελφός του πρώτου υπόπτου (33 ετών) και κανονομάστηκε –από τον 33χρονο– ως το πρόσωπο που κατέφερε 26 θανάσιμες μαχαιριές στον καθηγητή Γιώργο Χατζηγεωργίου και 9 μαχαιριές στη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 33χρονος ύποπτος ισχυρίστηκε στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε, ότι ο 23χρονος αδελφός του ήταν ο θύτης του εγκλήματος και μάλιστα υπέδειξε το σημείο όπου έκρυψε τα τεκμήρια του εγκλήματος, στο πατρικό του σπίτι. Σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν τα ματωμένα ρούχα, ένα ρόπαλο, ένα ξίφος και ένα ζευγάρι κορδόνια, προφανώς από το ζευγάρι παπούτσια που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Εν τω μεταξύ δείγμα DNA που ελήφθη από δύο τεκμήρια, το ξίφος και τα κορδόνια παπουτσιών, ταιριάζει με αυτό της 21 ετών, αιγυπτιακής καταγωγής, ύποπτης, συμβίας του 33χρονου.

Η ίδια κατά την ανάκρισή της αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στο έγκλημα και προέβαλε τον ισχυρισμό ότι το DNA βρέθηκε στο ξίφος το οποίο φέρεται να είχε δωρίσει ο εργοδότης του 33χρονου στον ύποπτο, όταν το πήρε στα χέρια της από περιέργεια για να το επεξεργαστεί.

«Δεν έκανα κάτι εγώ», φέρεται να είπε στο δικαστήριο, ενώ ο 23χρονος, ερωτηθείς από τη δικαστή της υπόθεσης εάν φέρει ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας για οκταήμερη κράτησή του, αρκέστηκε να πει ότι «ο αδελφός μου είπε ψέματα». Προηγουμένως είχε δηλώσει στους ανακριτές ότι αποδέχεται τη σύλληψή του μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης των ισχυρισμών του.

Σύμφωνα με μαρτυρία της κοπέλας, οι τέσσερις τους είχαν συναντηθεί πολύ πριν από τη διάπραξη του εγκλήματος και στόχος τους φέρεται να ήταν το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο σπίτι του ζευγαριού. Όπως ομολόγησε η ίδια, ο 33χρονος ήξερε ακριβώς πού βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα πάντα με την 21 ετών συλληφθείσα, ο 22χρονος που συνελήφθη το Σάββατο ήταν αυτός που μετέφερε τον 33χρονο στη σκηνή του εγκλήματος. Εκείνος ωστόσο είχε υποδείξει τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του ως τον άνθρωπο που μαχαίρωσε το ζευγάρι, αλλά στην κατάθεσή της η κοπέλα επέμεινε πως ο δολοφόνος ήταν ο 33χρονος. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να είπε στους συνεργούς του στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις που είχαν : «Ενδεχομένως να χρειαστεί να σκοτώσουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...