240
Ανδρες ντυμένοι στα μαύρα κουνούν σημαία με αραβικές επιγραφές, από το μπαλκόνι της πρεσβείας του Ιράν | Twitter

Ομάδα μαυροντυμένων εισέβαλε στην ιρανική πρεσβεία του Λονδίνου

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 22:21
Ανδρες ντυμένοι στα μαύρα κουνούν σημαία με αραβικές επιγραφές, από το μπαλκόνι της πρεσβείας του Ιράν
|Twitter

Ομάδα μαυροντυμένων εισέβαλε στην ιρανική πρεσβεία του Λονδίνου

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 22:21

Περιστατικό που έθεσε σε συναγερμό τις βρετανικές αρχές σημειώθηκε την Παρασκευή, εγείροντας φόβο για τρομοκρατικό επεισόδιο. Ομάδα μαυροντυμένων ανδρών σκαρφάλωσε στην ιρανική πρεσβεία του Λονδίνου, κατεβάζοντας τη σημαία.

Την επίθεση μετέδωσαν και τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ διεθνή ΜΜΕ υποψιάζονται ότι πίσω από το ύποπτο γεγονός βρίσκεται θρησκευτική οργάνωση.

Οπτικό υλικό από την επίθεση έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο: άνδρες εικονίζονται στο μπαλκόνι του κτιρίου της πρεσβείας. Μετά το ξήλωμα της ιρανικής σημαίας, ένας από τους δράστες κουνά άλλη σημαία στα χρώματα του γαλάζιου και μαύρου, με αραβικές επιγραφές.

Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε και από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι μαυροντυμένοι διαπραγματεύονταν με τους αστυνομικούς την αποχώρησή τους από την πρεσβεία, ενώ είχαν σκαρφαλώσει στην οροφή του κτιρίου.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί τέσσερις άνδρες που κρίνονται ύποπτοι για το περιστατικό, σύμφωνα με τον ιρανό πρέσβη του Λονδίνου, Χαμίντ Μπαϊντινεχάντ, ο οποίος μέσω Τwitter εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη λήξη του συναγερμού. Όπως υποστήριξε, στο σημείο ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη ορισμένοι δράστες.

Με βάση τα αρχικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, η ομάδα των μαυροντυμένων φέρεται να προέρχεται από θρησκευτική οργάνωση που έχει δηλώσει απόλυτη πίστη στις θέσεις του σιίτη μουσουλμάνου κληρικού Μοχαμάντ Αλ-Σιραζί.

Ο γιος του Σιραζί, Χοσεϊν, είχε πρόσφατα φυλακιστεί, με την κατηγορία της εναντίωσης στην ιρανική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...