Εντσιλάδας, στη μεξικάνικη κουζίνα, ονομάζεται ό,τι περιέχει τσίλι και συνήθως καυτερή σάλτσα ντομάτας με πάπρικα και τσίλι.
Την ίδια ονομασία, όμως, έχουν και οι τορτίγιες από καλαμποκάλευρο, που γεμίζονται με διάφορα υλικά, από πάνω πέφτει μπόλικη σάλτσα και ψήνονται με τρόπο που θυμίζει τα, πιο οικεία σε μας, κανελόνια.
Η δική μου εκδοχή είναι για 12 τορτίγιες των 20 εκ. με γέμιση από γλυκοπατάτα. περιχυμένες με σάλτσα πράσινης ντομάτας
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News