581
Ο Τάκης Λουκανίδης, τον Σεπτέμβρη του 2017 στην Λεωφόρο | ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews

Πέθανε ο θρύλος του ποδοσφαίρου Τάκης Λουκανίδης

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 11:54
Ο Τάκης Λουκανίδης, τον Σεπτέμβρη του 2017 στην Λεωφόρο
|ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews

Πέθανε ο θρύλος του ποδοσφαίρου Τάκης Λουκανίδης

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 11:54

Ενας θρύλος των γηπέδων, ο Τάκης Λουκανίδης, έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου σε ηλικία 81 ετών μετά από έμφραγμα που υπέστη. Υπήρξε ένας από τους πληρέστερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα. Χαρακτηριστικός είναι άλλωστε ο… μύθος που ακολούθησε τον Τάκη Λουκανίδη και ανέφερε πως μπορούσε να αγωνιστεί σε δέκα θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκτός του τερματοφύλακα.

Είχε κάνει μεγάλη καριέρα με τις φανέλες της Δόξας Δράμας και του Παναθηναϊκού, αλλά και του Άρη. Ο Λουκανίδης αγωνίστηκε 50 φορές με τα χρώματα της Δόξας Δράμας σκοράροντας 13 τέρματα, ενώ με την Παναθηναϊκό κατέγραψε 142 συμμετοχές και 59 γκολ.

louka2

Με το τριφύλλι στο στήθος πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (1962, 1964, 1965) και ενός κυπέλλου (1967). Αγωνίστηκε επίσης στον Άρη Θεσσαλονίκης, κατακτώντας το Κύπελλο το 1970, ενώ είχε και 23 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος.

Ο Λουκανίδης ήταν όλα αυτά τα χρόνια κοντά στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό που φέτος διανύει την δυσκολότερη χρονιά της ιστορίας του.

https://www.youtube.com/watch?v=vhJDcvmahok

Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του ήταν όταν έχασε τον γιο του, Γιώργο, στις 10 Αυγούστου 1998 σε τροχαίο δυστύχημα.

Οι φίλαθλοι λένε αντίο στον «αήττητο» Τάκη Λουκανίδη…

927313

Την ίδια ώρα, υπουργοί και βουλευτές εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό της ιστορικής φυσιογνωμίας του Παναθηναϊκού. Ο υπουργός Αθλητισμού μάλιστα έκανε λόγο για «έναν από τους πληρέστερους και σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές και εκπρόσωπος μιας άλλης εποχής, αυτής του ρομαντισμού».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι πια κοντά μας. Ο Τάκης Λουκανίδης υπήρξε ένας από τους πληρέστερους και σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές και εκπρόσωπος μιας άλλης εποχής, αυτής του ρομαντισμού. Η απώλειά του σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του σπουδαίου Τάκη Λουκανίδη. Ο Τάκης Λουκανίδης υπήρξε κορυφαία φυσιογνωμία και ένας από τους πληρέστερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Το όνομά του συνδέθηκε κυρίως με την ομάδα του Παναθηναϊκού την οποία υπηρέτησε με επιτυχία για πολλά χρόνια, αλλά και με την Εθνική μας ομάδα. Με το σπάνιο ταλέντο του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των Ελλήνων φιλάθλων. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Το ΠΑΣΟΚ έγραψε στο twitter:

To Ποτάμι έγραψε:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο μιας άλλης, όμορφης εποχής θρηνεί σήμερα την απώλεια μιας από τις πλέον εμβληματικές μορφές του, του Τάκη Λουκανίδη. Το «πολυεργαλείο» όπως τον χαρακτήριζαν οι φίλαθλοι όλων των ομάδων, ήταν ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που μπορούσε να παίξει σε όλες τις θέσεις της ενδεκάδας. Ξεχώρισε με την παρουσία του, από τα πρώτα κιόλας βήματα της καριέρας του, στην ομάδα της Δόξας Δράμας στα τέλη της δεκαετίας του ΄50. Στη συνέχεια ξεχώρισε και στον Παναθηναϊκό, όπου συνέβαλε σε σπουδαίες στιγμές της ιστορίας του συλλόγου, με αποκορύφωμα τη δεκαετία του ΄60 και την ιστορική κατάκτηση του Πρωταθλήματος αήττητος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...