Το κατίκ είναι ένα τυράκι αλοιφώδες, λευκό και απαλό, υπόξινο και δροσερό, που γίνεται εύκολα στο σπίτι. Θα το φτιάξετε με φέτα, γιαούρτι και φρεσκοαρμεγμένο κατσικίσιο ή και πρόβειο γάλα. Έχει λιγότερα λιπαρά από τη φέτα και είναι πεντανόστιμος μεζές.
Το δοκίμασα στα Παράκοιλα, στο τραπέζι της Αννούλας Παπαγιώργη, που είναι εξαιρετική μαγείρισσα, όπως και η νύφη της, η Κατερίνα. Ενθουσιάστηκα και φυσικά οι δύο κυρίες μού έδωσαν αμέσως τη συνταγή.
Γίνεται πανεύκολα ακόμη και με κατσικίσιο γάλα του μπακάλη αλλά εδώ στις πλαγιές, πάνω από τον κόλπο της Καλλονής, η γεύση του είναι εξαιρετική γιατί ο θαλασσινός αέρας αλατίζει τα χορταράκια που τρώνε τα ζώα, το γάλα τους, λοιπόν, όπως και το κρέας τους, είναι καταπληκτικό.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News