126
Το κυδώνι μαζί με διάφορα αποξηραμένα φρούτα δίνουν γιορτινό τόνο στο χοιρινό | Shutterstock

Πιο κοντά στις γιορτές με γλυκόξινο χοιρινό της κατσαρόλας

Μαρίνα Μαυρομάτη 14 Νοεμβρίου 2017, 17:45
Το κυδώνι μαζί με διάφορα αποξηραμένα φρούτα δίνουν γιορτινό τόνο στο χοιρινό
|Shutterstock

Πιο κοντά στις γιορτές με γλυκόξινο χοιρινό της κατσαρόλας

Μαρίνα Μαυρομάτη 14 Νοεμβρίου 2017, 17:45

Τα υλικά της εποχής αλλά και οι γιορτές, μας φέρνουν γλυκόξινες γεύσεις στο τραπέζι.

Έτσι ενα ωραίο κομμάτι νουα από χοιρινό παντρεύεται με κυδώνια και αποξηραμένα φρούτα και μετατρέπεται σε ένα νόστιμο πιάτο, που μπορεί να παρουσιαστεί μόνο του, ή να συνοδευτεί από ενα σπυρωτό πιλαφάκι αλλα και μια νόστιμη πολέντα.

Δόση : για 4 άτομα

Βαθμός δυσκολίας : εύκολο

Υλικά

  • 600 γρ χοιρινό νουά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μεγάλα κυδώνια
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1/2 φλυτζάνι κράνμπερι
  • 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 20 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού πετμέζι από ρόδι
  • 5 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές ντοματοπολτέ
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5 κεδροκούκουτσα
  • 1/2 ξυλάκι κανελί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...