474
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν στο τέλος. Ηταν πιο παθιασμένοι και έφτασαν δίκαια στη νίκη | ΙΝΤΙΜΕSPORTS

Πάθος, χαρακτήρας και προπονητής οδήγησαν τον ΠΑΟ στη νίκη επί του Ολυμπιακού

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2017, 21:57
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν στο τέλος. Ηταν πιο παθιασμένοι και έφτασαν δίκαια στη νίκη
|ΙΝΤΙΜΕSPORTS

Πάθος, χαρακτήρας και προπονητής οδήγησαν τον ΠΑΟ στη νίκη επί του Ολυμπιακού

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2017, 21:57

Το δημοσιογραφικό κλισέ θέλει τα ντέρμπι των «αιωνίων» να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Τα κλισέ προτού γίνουν κλισέ ήταν πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός έφυγε με τη νίκη 1-0 από το γήπεδο της Λεωφόρου χάρη σε τρεις αποκρούσεις του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο τέλος, όταν στον Ολυμπιακό είχε μπει ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και οι ερυθρόλευκοι έκαναν τρεις τελικές για γκολ. Επίσης νίκησε ίσως και χάρη στον μη καταλογισμό ενός πέναλτι.

Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε γιατί είχε πάθος, αυτό δεν είναι λεπτομέρεια, είναι δείγμα χαρακτήρα ομάδας. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε διότι οι παίκτες του επικρατούσαν σε κάθε μονομαχία με τους αντιπάλους τους – με μοναδική εξαίρεση τον εντυπωσιακό αμυντικό του Ολυμπιαού Σισέ. Κέρδισε διότι στον πάγκο του έχει τον Μαρίνο Ουζουνίδη που έψαχνε συνεχώς τρόπο να οδηγήσει την ομάδα του στο τρίποντο, σε αντίθεση με τον Τάκη Λεμονή που έμοιαζε ικανοποιημένος (!) με την ισοπαλία και συμβιβασμένος με το γεγονός ότι η ομάδα του έφτασε στο 50ο λεπτό για να κάνει την πρώτη της τελική προσπάθεια και αυτή ήταν ένα απελπιστικά άστοχο σουτ του Πάρντο.

DNPtgKSXUAAuaw5
Ο Λούκας Βιγιαφάνες πανηγυρίζει το γκολ του

Ο Παναθηναϊκός επικρατούσε κατά κράτος του Ολυμπιακού προτού καν ανοίξει το σκορ, με το γκολ του εξαιρετικού Βιγιαφάνες στο 56′. Μολίδο, Χίλιεμαρκ, Κουλιμπαλί, Λουντ, φυσικά ο Βλαχοδήμος και βεβαίως ο σκόρερ ήταν εξαιρετικοί. Ενώ από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε -εκτός από τον Σισέ- μόνο ο Ανσαριφάρντ τον οποίο κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί ο Λεμονής τον είχε στον πάγκο και τον κράτησε εκεί ως το 74′.

1783053
H φάση του 79ου λεπτού: ο Ανσαριφάρντ με το Νο17 πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα σταματήσει από τον Βλαχοδήμο και το δοκάρι πάνω στη γραμμή

Μετά πάντως ο Λεμονής είχε και το θράσος να λέει ότι «από την αρχή μπήκαμε για να παίξουμε μπάλα» και πως «στο τέλος μας μένει η πίκρα με τις 2-3 χαμένες ευκαιρίες».

Ο Ολυμπιακός έμεινε στους 14 πόντους, ενώ ο Παναθηναϊκός -που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 2- έφτασε στους 13.

1783020
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει κρατήσει όρθιο και ανταγωνιστικό τον Παναθηναϊκό παρά τα διοικητικά προβλήματα

Από την πευρά του ο Ουζουνίδης δήλωσε: «Πιστεύω πολύ σε αυτήν την ομάδα, στην ποιότητα των παικτών. Θεωρώ ότι οι 15 βαθμοί που έχουμε ουσιαστικά μέχρι τώρα, δεν είναι αυτοί που μας αντιπροσωπεύουν. Αυτό που είπα στους παίκτες είναι ότι περισσότερο από δικά μου λάθη έχουμε αυτούς τους βαθμούς και μετά από δικά τους, με τις αλλαγές που έγιναν και τη συνοχή που προσπαθούσαμε να βρούμε. Κάναμε περισσότερα πράγματα στο 1ο ημίχρονο, παίξαμε καλά, θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ. Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ρίσκαρε, αλλά ήταν πολύ ωραία η νίκη. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε και ειδικά στο παιχνίδι της Λαμίας, όπου ήμασταν κάκιστοι και μας συμπαραστάθηκε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...