363
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στη Βουλή. «Ο Πρωθυπουργός ακούει» λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ | SOOC

Ο Καμμένος λέει μόνο γλυκιές κουβέντες με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2017, 10:29
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στη Βουλή. «Ο Πρωθυπουργός ακούει» λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
|SOOC

Ο Καμμένος λέει μόνο γλυκιές κουβέντες με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2017, 10:29

O Πάνος Καμμένος αγαπάει τον Αλέξη Τσίπρα. Θέλει να πάει μαζί του «ως το τέλος», όπως έχει πει -εκτός βέβαια και αν του το ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, οπότε ρίχνει την κυβέρνηση με μια κίνηση. Αλλά αυτό δεν είναι πρόθεσή του. Ο πρόεδρος των Ανεξ. Ελλήνων είναι όλο γλυκά λόγια για τον Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι δεν ψηφίζουν μαζί και πολλά νομοσχέδια, μόνο όσα αφορούν μνημονιακά μέτρα. Αλλωστε άλλο είναι αυτό που τους δένει.

Ο υπουργός Αμυνας μίλησε στην φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών» και περιέγραψε τον κ. Τσίπρα ως τον «πρώτο Πρωθυπουργό που ακούει».

«Με τον Αλέξη Τσίπρα αυτά τα δυόμισι χρόνια δεν έχουμε αλλάξει ποτέ μια πικρή κουβέντα. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Είναι σε διαφορετικό πολιτικό χώρο από μένα, αλλά είναι ένας ηγέτης που ακούει» είπε στη συνέντευξή του, για να συμπληρώσει τον εξωραϊσμό της εικόνας του Πρωθυπουργού λέγοντας πως «δεν ακούει μόνον εμάς, τους εταίρους στην κυβέρνηση, αλλά ακούει τους πολίτες».

Από την άλλη ο κ. Καμμένος φρόντισε να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία. «Στη ΝΔ ασκεί εξουσία η Ακροδεξιά του ΛΑΟΣ, ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατραπεί σε επίτιμο πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά. 

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε και στα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν το υπουργείο του, όπως η αναβάθμιση των F-16 και οι συζητήσεις με τις ΗΠΑ για τη Σούδα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει ακόμα καμία συμφωνία.

«Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης. Ούτε έχουμε υπογράψει τίποτα ούτε έχει προχωρήσει καμία συμφωνία, η οποία έτσι κι αλλιώς θα περάσει από τη Βουλή. Παράλληλα εκφράσαμε την επιθυμία να μας γνωστοποιήσουν τιμές ενός αεροσκάφους νέας γενιάς» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε θέσει μια οικονομική “οροφή” βάσει του προϋπολογισμού και των δυνατοτήτων μας: να αποπληρώσουμε σε 10 με 15 χρόνια ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ».

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι συγκεκριμένο που να έχει υπογραφεί ή να έχει συμφωνηθεί. Η θέληση μας είναι να υπάρχει μια στενότερη συνεργασία, με δεδομένο βέβαια ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να φιλοξενήσει πυρηνικά, ότι οι ελληνικές βάσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση σε τρίτη χώρα» ανέφερε ο υπουργός Αμυνας για το θέμα των συζητήσεων που είχε στις ΗΠΑ για το θέμα της βάσης της Σούδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...