270
Με μια μικρή κονσέρβα τόνο και λίγη μαγιονέζα φτιάχνουμε μια πανεύκολη καινόστιμη μακαρονάδα | Flickr / Piero Damora

Τονομακαρονάδα η εργένικη

Χρυσαυγή Μπόμπολα 19 Οκτωβρίου 2017, 17:21
Με μια μικρή κονσέρβα τόνο και λίγη μαγιονέζα φτιάχνουμε μια πανεύκολη καινόστιμη μακαρονάδα
|Flickr / Piero Damora

Τονομακαρονάδα η εργένικη

Χρυσαυγή Μπόμπολα 19 Οκτωβρίου 2017, 17:21

Για τους εργένηδες όλου του κόσμου!

Υπάρχουν 4 κατηγορίες εργένηδων όσον αφορά στην μαγειρική. Ο εργένης του delivery, ο εργένης της κονσέρβας, ο εργένης που το παλεύει και ο εργένης που μεγαλουργεί.

Η πρώτη κατηγορία ανδρών δεν ξέρει σε τι εξυπηρετεί το δωμάτιο του σπιτιού που ονομάζεται κουζίνα. Χαμένα τετραγωνικά, χαμένος χρόνος. Δεν ξέρουν να βράζουν ούτε νερό! Αγνοούν τη λειτουργία της ηλεκτρικής κουζίνας, στο ψυγείο τους βρίσκονται μόνο μπύρες και βότκα, ενώ ο νεροχύτης είναι η μαύρη τρύπα του σπιτιού! Αντί τροφίμων μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας, διαθέτουν έναν μακρύ κατάλογο από deliverάδικα από τα οποία τροφοδοτούνται, όταν φυσικά δεν πάνε σε εστιατόρια ή fast food, για να καλύψουν την βιολογική ανάγκη της σίτισης.

Ο εργένης της κονσέρβας είναι ένα σκαλί ποιο πάνω στην πυραμίδα της διατροφής. Σ΄ αυτή την κατηγορία ανήκουν άνδρες που θα κάνουν τον κόπο μία στις τόσες ν’ ανοίξουν μια κονσέρβα από ντολμαδάκια γιαλαντζί, έστω κι αν τα φάνε μέσα από το κονσερβοκούτι ώστε ν΄ αποφύγουν τα περιττά πλυσίματα. Θα πάνε στο super market και μαζί με τον αφρό ξυρίσματος, θα πετάξουν μέσα στο καλάθι και κανά δυό κονσέρβες τόνου, κανά σκουμπρί καπνιστό, άντε και στο τσακίρ κέφι καμιά κατεψυγμένη πίτσα…. να βρίσκεται!

Στην τρίτη κατηγορία βρίσκονται οι άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερο απ΄ όλους την βοήθεια και την υποστήριξή μας γιατί έχουν την πρόθεση να μάθουν. Είναι οι άνδρες που ζουν μόνοι και το παλεύουν. Έχουν την ανησυχία να μάθουν 4-5 βασικά φαγητά. Ναι, διαθέτουν κι αυτοί κονσέρβες, αλλά θα βρούμε στην κουζίνα τους και μερικά πακέτα μακαρόνια, ρύζι, καμιά ντομάτα στο ψυγείο, κανένα φιλετάκι κοτόπουλο πανέ και φυσικά φρούτα.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...