321
Ο Λαρς φον Τρίερ σε πρεμιέρα ταινίας το 2016 - «persona non grata» όνομα και πράγμα... | EPA/JOERG CARSTENSEN

«Δεν ήμουν εγώ αυτός που παρενόχλησε την Μπιορκ» λέει ο Λαρς φον Τρίερ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2017, 13:03
Ο Λαρς φον Τρίερ σε πρεμιέρα ταινίας το 2016 - «persona non grata» όνομα και πράγμα...
|EPA/JOERG CARSTENSEN

«Δεν ήμουν εγώ αυτός που παρενόχλησε την Μπιορκ» λέει ο Λαρς φον Τρίερ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2017, 13:03

Ο Λαρς φον Τρίερ έχει κατά κοινή ομολογία την φήμη του δύσκολου σκηνοθέτη, ενός ανθρώπου που λένε ότι σχεδόν κακομεταχειρίζεται ψυχολογικά τους ηθοποιούς μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει.

Σπεύδει όμως να διευκρινίσει ότι δεν είναι ο σκηνοθέτης που παρενόχλησε την Μπιορκ, όπως αποκάλυψε η ίδια στο Facebook.

Η ισλανδή τραγουδίστρια είχε γράψει την Κυριακή στο Facebook ότι ένας δανός σκηνοθέτης την είχε παρενοχλήσει και ότι υπήρχε μάλιστα διάχυτη η νοοτροπία στο γύρισμα που ωθούσε σε αυτή την παρενόχληση. Είπε ακόμη ότι όταν τον απέρριψε αυτός θύμωσε μαζί της και την χαρακτήρισε «δύσκολη».

Επειδή η Μπιορκ έχει συμμετάσχει σε μόνο μια ταινία, το «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» σε σκηνοθεσία του φον Τρίερ, αμέσως θεωρήθηκε ότι είναι αυτός.

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Σίγουρα όμως δεν είμαστε φίλοι, αυτό είναι γεγονός», απάντησε ο σκηνοθέτης στην δικτυακή έκδοση της εφημερίδας Jyllands-Posten. «Από την άλλη, είχε μια από τις μεγαλύτερες ερμηνείες στις ταινίες μου», προσθέτει για την πραγματικά συγκλονιστική ερμηνεία της Μπιορκ, η οποία είχε εξάλλου βραβευτεί με το πρώτο βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών.

CAN59 - 20000521 - CANNES, FRANCE : Danish director Lars Von Trier, who was awarded with the Golden Palm 2000 for his movie "Dancer in The Dark" poses with Best Actress Bjork (R) 21 May 2000, on the terrace of the Palais des Festivals in Cannes. EPA PHOTO AFP/PASCAL GUYOT/BG-NO/lk
Ο Λαρς φον Τρίερ και η Μπιορκ κατά τη βράβευση της ηθοποιού στις Κάννες το 2000 (EPA PHOTO AFP/PASCAL GUYOT/BG-NO/lk)

Εν τω μεταξύ, ο παραγωγός Πέτερ Αλμπεκ Γιένσεν, που έχει συνεργαστεί σε πολλές ταινίες με τον φον Τρίερ, δήλωσε στην Jyllands Posten ότι αυτός και ο σκηνοθέτης είναι στην πραγματικότητα τα θύματα

«Από όσο θυμάμαι είμαστε τα θύματα. Αυτή η γυναίκα ήταν πιο δυνατή από τον Λαρς και εμένα και από την εταιρεία μας μαζί. Διέτασσε τα πάντα και ήταν έτοιμη να βάλει λουκέτο σε μια ταινία 100 εκατ. κορωνών (13,5 εκατ. ευρώ)», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...