760
Στοιχεία από τις ιδιόχειρες σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατά τη συνάντηση με τους εκτελεστές του στο γραφείο της Ασκληπιού 154, αναζητεί η αστυνομία | ΙΝΤΙΜΕnews

Στο φως τα πρώτα σενάρια για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2017, 17:34
Στοιχεία από τις ιδιόχειρες σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατά τη συνάντηση με τους εκτελεστές του στο γραφείο της Ασκληπιού 154, αναζητεί η αστυνομία
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στο φως τα πρώτα σενάρια για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2017, 17:34

Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπολου οι δράστες είναι σεσημασμένοι και ανήκουν στην αλβανική μαφία. Για την ταυτοποίησή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης Ανθρωποκτονιών εστιάζουν πλέον στις χειρόγραφες σημειώσεις που κρατούσε ο ποινικολόγος την ώρα που μιλούσε μαζί τους, όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν καταγεγραμμένα ονόματα για τα οποία ερευνάται αν είναι υπαρκτά πρόσωπα ή μη.

Την ίδια ώρα στο φως της δημοσιότητας βγαίνουν τα πρώτα σενάρια για τη δολοφονία του ποινικολόγου, βάσει των στοιχείων που έδωσε κατά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο 32χρονος συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος ήταν παρών στην κουβέντα με τους δύο δράστες.

Κρίσιμα θεωρούνται τα λίγα λεπτά που το θύμα έμεινε μόνο μαζί τους, καθώς ο ένας εκ των δραστών φέρεται να αποχωρεί προσωρινά από το γραφείο είτε για να ελέγξει αν υπάρχει κάποιος άλλος στο χώρο, είτε να για να πάρει το όπλο με το οποίο εκτέλεσε τον ποινικολόγο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου το ραντεβού είχε κλειστεί για τις 18.30. Ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν αυτός που τους υποδέχθηκε, και κατά δήλωσή του δεν τους είχε ξαναδεί. Ακολούθως όλοι μαζί, οι τέσσερις τους, πέρασαν στην αίθουσα συσκέψεων όπου οι δύο παρουσιασθέντες ως πελάτες άρχισαν να μιλούν -σε σπαστά ελληνικά-  για την υπόθεση που τους απασχολούσε. Μεταξύ τους, σύμφωνα πάντα με τον 32χρονο, οι δύο «πελάτες» μιλούσαν αλβανικά.

Στη συνέχεια μετακινήθηκαν στο προσωπικό γραφείο του δικηγόρου όπου ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συζήτησης κρατούσε σημειώσεις. Είτε επειδή χτύπησε το τηλέφωνο, είτε επειδή του ζητήθηκε να αποχωρήσει, ο 32χρονος έφυγε για λίγο από το γραφείο και λίγα λεπτά αργότερα άκουσε θόρυβο και έσπευσε να δει τι είχε γίνει. Τότε ήταν που αντίκρισε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο που τη στιγμή εκείνη ήταν ακόμα ζωντανός. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, το οποίο έφθασε στο σημείο στις 19.16, ενώ όμως είχε ήδη διαπιστωθεί ο θάνατος του ποινικολόγου από ιδιώτη γιατρό που επίσης είχε σπεύσει στο γραφείο του.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, οι δύο «πελάτες» αρχικά ζήτησαν νομικές συμβουλές για σοβαρή ποινική υπόθεση συγγενικού τους προσώπου που δήθεν είχε συλληφθεί για ληστεία και κρατείτο στη ΓΑΔΑ. Από μια πρώτη έρευνα της Ασφάλειας όμως, προέκυψε ότι το πρόσωπο είναι ανύπαρκτο και κατά συνέπεια πρόκειται για προσχηματική αναφορά.

Στη συνέχεια, ωστόσο, όπως γράφει σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή», η συζήτηση πέρασε σε νομική υπόθεση με την οποία είχε ασχοληθεί ο αδικοχαμένος ποινικολόγος και συγκεκριμένα το σκάνδαλο Energa – Hellas Power.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα συνδέει τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου με τις κατηγορίες σε βάρος ενός εκ των καταδικασθέντων για την υπόθεση Energa-Hellas Power  -του 39χρονου Αριστείδη Φλώρoυ- σύμφωνα με τις οποίες o πρώην εκπρόσωπος της Energa Power Trading παρήγγειλε τη δολοφονία του βασικού αντιδίκου του και νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου.

Τον Νοέμβριο του 2014 ο Γιώργος Αντωνόπουλος είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη και όπως υπενθυμίζει η «Καθημερινή» επικαλούμενη παλαιότερα δημοσιεύματά της, ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχαν κατηγορηθεί δύο αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι ομολόγησαν τελικά ότι είχαν συμφωνήσει να σκοτώσουν τον δικηγόρο έναντι αμοιβής 100.000 ευρώ.

Είχαν μάλιστα υποδείξει και κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό τον Αριστείδη Φλώρο με αποτέλεσμα τον περασμένο Μάιο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών να αποφασίσει την παραπομπή του σε δίκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα δολοφονίας. «Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο» είχε καταθέσει ένας από τους κακοποιούς στην ομολογία του.

Ο Φλώρος είχε εκπροσωπηθεί από τον δολοφονημένο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και ένα από τα σενάρια που εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή η ΕΛ.ΑΣ., είναι οι εκτελεστές του να ενήργησαν για λογαριασμό τρίτων, με στόχο αρχικά να εκφοβίσουν το θύμα. Κανείς όμως δεν είναι σε θέση να πει πώς ή γιατί μία απόπειρα εκφοβισμού εξελίχθηκε σε δολοφονία.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα ότι κατά τη συνάντηση στο γραφείο Ζαφειρόπουλου οι δύο δολοφόνοι αναφέρθηκαν εκτενώς στο σκάνδαλο «Energa», χωρίς ωστόσο να αποκλείουν το ενδεχόμενο η αναφορά αυτή να έγινε και πάλι προσχηματικά.

«Κλειδί» για τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας θεωρούνται όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δύο «πελατών» και του ποινικολόγου όταν ο 32χρονος συνεργάτης του μετακινήθηκε προσωρινά σε διπλανό γραφείο.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» ένα άλλο σενάριο που διερευνάται από την αστυνομία, είναι η δολοφονία να συνδέεται με δίκη για υπόθεση ναρκωτικών που ξεκινά στις αρχές της εβδομάδας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ενας από τους κατηγορούμενους επρόκειτο να εκπροσωπηθεί από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και ενώ φαίνεται πως πρόκειται για μία συνηθισμένη υπόθεση, αστυνομικές π ηγές σημείωναν με νόημα πως αφορά ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, που ελέγχετο από αλβανούς ναρκέμπορους και εξαρθρώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου 2016. Και οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι Ελληνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...