354
Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, επικεφαλής της επιτροπής που εποπτεύει τις διεργασίες και την ανάδειξη νέου αρχηγού | INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκλογές στις 5 Νοεμβρίου -και με παράβολο €2.000- για την Κεντροαριστερά

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 22:56
Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, επικεφαλής της επιτροπής που εποπτεύει τις διεργασίες και την ανάδειξη νέου αρχηγού
|INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκλογές στις 5 Νοεμβρίου -και με παράβολο €2.000- για την Κεντροαριστερά

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 22:56

Οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, στον υπό συγκρότηση νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, θα διεξαχθούν στις 5 και 12 Νοεμβρίου.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η επιτροπή υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης. Ο κ. Αλιβιζάτος ενημέρωσε επίσης τους παριστάμενους ότι, εκτός των εκπροσώπων που θα στείλει κάθε υποψήφιος αρχηγός στην επιτροπή του, η σύνθεσή της θα εμπλουτιστεί και με προσωπικότητες όπως ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο Λουκάς Τσούκαλης, ο Γιάννης Βούλγαρης και ο Μιχ. Μητσός.

Το πόσοι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την επιτροπή Αλιβιζάτου. Μετά τη διαρροή του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου οι (βέβαιοι και πιθανοί) υποψήφιοι έφτασαν τους οκτώ: Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος το επιβεβαιώνει σήμερα, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος θα το εξαγγείλει αύριο, Παρασκευή ενώ οι Νίκος Ανδρουλάκης και Θανανάσης Θεοχαρόπουλος θα τοποθετηθούν την άλλη εβδομάδα. Στον κ. Κωνσταντινόπουλο όμως ήρθε να προστεθεί και ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο οποίος συνάντησε χθες την κυρία Γεννηματά και δεν απέκλεισε μια υποψηφιότητα αλλά και ο Γιάννης Τούντας, των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ο οποίος επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει για αρχηγός.

Το σύνολο; Δέκα δυνητικοί υποψήφιοι για την αρχηγεία του ενιαίου φορέα του Κέντρου -ή της Κεντροαριστεράς!

Η ανησυχία στην επιτροπή Αλιβιζάτου είναι έκδηλη και προκειμένου πια να περιορίσει και τυχόν γραφικές υποψηφιότητες, αποφασίστηκε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποχρεωθούν ώς τις 15 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τουλάχιστον 1.000 υπογραφές υποστηρικτών τους από επτά διαφορετικές περιφέρειες της χώρας καθώς και να καταβληθεί παράβολο 2.000 ευρώ.

Αυτό που δεν συμφωνήθηκε είναι το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Στην εισήγησή του ο κ. Αλιβιζάτος επέμεινε για την ανάγκη να υπάρξει και αυτή η δυνατότητα τόσο για όσους επιθυμούν να ψηφίσουν από το εξωτερικό όσο και για εκείνους που δεν μπορούν να μεταβούν στις κάλπες. Οι εκπρόσωποι, ωστόσο, του ΠΑΣΟΚ διατύπωσαν σοβαρές επιφυλάξεις για το αν προλαβαίνει και μπορεί η επιτροπή Αλιβιζάτου να εγγυηθεί τη διαφάνεια της αποστάσεως ψήφου -το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ κάποιοι το θυμούνται ακόμη.

Οι υποψήφιοι, θα κληθούν να δηλώσουν ότι αποδέχονται τους όρους που θα θέσει η επιτροπή και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...