393
Ο Θανάσης Βέγγος στην κλασική σκηνή όπου ρωτάει τους επιβάτες του αυτοκινήτου αν ξέρουν από βέσπα. Ετσι και εμείς... |

Σύντροφε, ξέρεις από βέσπα;

Ο Θανάσης Βέγγος στην κλασική σκηνή όπου ρωτάει τους επιβάτες του αυτοκινήτου αν ξέρουν από βέσπα. Ετσι και εμείς...
|

Σύντροφε, ξέρεις από βέσπα;

Ενας κακοήθης θα μπορούσε να πει ότι πίσω από τις επαφές με Βενεζουέλα κρύβονται δουλειές, ειδικά όταν μεσολαβούν και επιχειρηματίες από τον Λίβανο. Για πολλές χώρες το «λιβανέζος επιχειρηματίας» στοιχειοθετεί αδίκημα.

Τι δουλειές μπορεί να κάνει κάποιος με τη Βενεζουέλα; Πολλές, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας αφού, όπως είπαμε, οι δικοί μας αποκλείεται να είχαν κακή πρόθεση -μιλάμε, άλλωστε, για Αριστερούς. Η Βενεζουέλα, βέβαια, ίσως ήθελε διάφορα από μας. Για ένα καθεστώς σαν του Μαδούρο, η ελεύθερη πρόσβαση σε έδαφος και μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι δώρο από τον ουρανό, που το έστειλε ο σύντροφος Τσάβες. Τα δικά μας παιδιά, όμως, τους προσέγγισαν για τις ιδέες και εκείνη τη χαραμάδα που οδηγεί από τα Μνημόνια σε έναν νέο κόσμο, χωρίς λιτότητα.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκαλύπτει ότι είχαν χτυπήσει όποια πόρτα υπάρχει στον κόσμο. Ρώσους, Κινέζους, Λατίνους. Μόνο στην Αφρική και στους Εσκιμώους δεν πήγαν, στην προσπάθεια αναζήτησης χρημάτων με εξωτική προέλευση. Την ίδια στιγμή ο Γιάνης γράφει ότι ο Πάνος ο Καμμένος έλεγε για κάποιον γνωστό του στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ο οποίος θα μας έστελνε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια για να γίνει πιο εύκολο το Grexit. Μιλάμε για κανονική θεατρική επιθεώρηση  δηλαδή, πλην όμως αυτά τα ωραία με το δολάριο, ο Καμμένος, τα έλεγε και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις και κανένας «Αυτιάς» δεν τολμούσε να τον πάρει στην πλάκα.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Τι μας αποκαλύπτουν οι βόλτες στη Βενεζουέλα, οι επαφές με Ρωσία, Κίνα, Αργεντινή και Εκουαδόρ που αποθέωνε ο δημοσιογραφικός κύκλος της Ζωής; Μην πάει ο νους σας στο κακό. Πάρτε το καλύτερο σενάριο -για αυτούς. Δείχνουν άγνοια του πραγματικού κόσμου και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί. Και πώς να μην έχουν άγνοια όταν οι περισσότεροι δεν είχαν ούτε την επιστημονική κατάρτιση, ούτε καν την κοινωνική εμπειρία για να αναλάβουν να αλλάξουν τη χώρα και την Ευρώπη, όπως έλεγαν. Ο Αλέξης που έβγαλε το Πολυτεχνείο ως συνδικαλιστής, ο Νίκος που κρύβει το βιογραφικό του και ο Γιάνης, θα ανέτρεπαν συσχετισμούς, θα έβγαζαν τη χώρα από τα Μνημόνια και θα λύτρωναν την Ευρώπη από τη λιτότητα. Αν δεν είχε συμβεί σε μας, θα ήταν απολαυστικό, έτοιμο σενάριο για φαρσοκωμωδία.

Πριν, λοιπόν, η αντιπολίτευση αποδώσει τη μομφή και ετοιμαστεί για Εξεταστικές και Ειδικά Δικαστήρια, ας εξετάσει το προφανές: είχαν άγνοια κινδύνου και ελλιπή αίσθηση της πραγματικότητας. Οχι ότι αυτό τους απαλλάσσει από τις ευθύνες, αλλά δείχνει πολλά. Και για εκείνους και, κυρίως, για εμάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...