313
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας | Intimenews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τόσκας: «Ο “Ρουβίκωνας” δεν έχει καμία ασυλία»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2017, 15:53
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας
|Intimenews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τόσκας: «Ο “Ρουβίκωνας” δεν έχει καμία ασυλία»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2017, 15:53

Μέτρα για την σκληρότερη αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων» προαναγγέλλει σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ενώ μιλά και για το επεισόδιο της εισβολής μελών της ομάδας «Ρουβίκωνας» στο προαύλιο της Βουλής.

Οπως δηλώνει στην εφημερίδα «Ειδήσεις», «οι “μπαχαλάκηδες” δεν εξυπηρετούν ούτε καν τις απόψεις των αναρχικών, εξυπηρετούν συμφέροντα είτε εμπόρων ναρκωτικών, προκειμένου δηλαδή να διατηρηθεί η Αστυνομία μακριά από κυκλώματα ναρκωτικών, είτε κάποιους άλλους που έχουν στο μυαλό τους επιδιώξεις και πέρα από το πολιτικό φάσμα, ποινικούς δηλαδή».

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι συγκρούσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου «θα σταματήσουν ή τέλος πάντων θα μειωθούν σημαντικά, γιατί δεν μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιούν το Πολυτεχνείο σαν φρούριο, προκειμένου είτε να παρεμποδίζουν την κίνηση, είτε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους».

Ωστόσο για το άσυλο σημειώνει ότι «δεν υπάρχει εμπόδιο ασύλου αυτήν τη στιγμή. Το άσυλο πρέπει να υπάρχει σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη και τη διακίνηση των πολιτικών ιδεών και τη διατήρηση της ελευθερίας των ιδεών στον εκπαιδευτικό χώρο. Από κει και πέρα, όμως, εμείς δείξαμε σε αρκετές περιπτώσεις ότι μπορεί να συνδυάσουμε την ασφάλεια και τη μη παρεμπόδιση του ασύλου».

Σχετικά με το επεισόδιο με τον «Ρουβίκωνα», ξεκαθαρίζει αρχικά ότι η ομάδα δεν έχει ασυλία.

Οπως εξηγεί για το περιστατικό, «μπήκαν είκοσι μέτρα μέσα στη Βουλή και πετάξανε τα τρικάκια και αμέσως εμποδίστηκαν βέβαια από τις αστυνομικές δυνάμεις. Δεν υπήρξε όμως βία από καμία πλευρά και γι’ αυτό δόθηκε η εντολή που δόθηκε σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής».

Προσθέτει ότι σε περίπτωση βίαιων ενεργειών θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας ότι αυτό έγινε όταν συνελήφθησαν να κάνουν παράνομες στα διόδια της Κορίνθου.

Σε ερώτημα για το αν θα γίνουν μηνύσεις για την είσοδο στη Βουλή, απαντά ότι «το θέμα το εξετάζουμε, κατά πόσο πράγματι έχουν παραβεί τον νόμο, και από κει και πέρα θα γίνουν οι νόμιμες ενέργειες».

Ακόμη, καταγγέλλει ότι όταν επιχείρησε να μειώσει τους 3.000 αστυνομικούς που φυλάσσουν στόχους, προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...