Δοκίμασα διάφορες συνταγές που έπαιρνε το μάτι μου από δω κι από κει…
Έχω καταλήξει τελικά όχι σε μία, αλλά σε τρεις εναλλακτικές! Με δοκιμές και στα υλικά και στις αναλογίες. Η σημερινή είναι η πιο απλή και θεωρώ ότι ταιριάζει με την γέμιση της γαλατόπιτάς μου για την οποία πριν χρησιμοποιούσα άλλο φύλλο σπιτικό ή του εμπορίου. Ένα ακόμη πλεονέκτημά της είναι ότι τα υλικά της τα έχουμε σχεδόν πάντα στο σπίτι ενώ στις άλλες εκδοχές πρέπει μάλλον να τα έχουμε σκεφτεί από πριν… Η ιδέα της προσθήκης κορν φλάουρ στη ζύμη ήταν από εδώ και με δοκιμές προσαρμόστηκε στις αναλογίες που θα δείτε.
Όσο για τη σημερινή γέμιση, λίγο-πολύ είναι με τα υλικά της κλασικής γαλατόπιτας που όλες και όλοι όσοι μαγειρεύουμε έχουμε στα τετράδιά μας με διάφορες αναλογίες. Ίσως να έχει και μερικές διαφορές στις λεπτομέρειες. Το σημαντικό λοιπόν σ’ αυτή την ανάρτηση είναι το ζυμάρι που ελπίζω να αρέσει και σε σας όσο σε μας.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News