224
H Χέιλι, στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών | REUTERS/Mike Segar

Με στρατιωτική δράση απειλούν οι ΗΠΑ τη Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 23:05
H Χέιλι, στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
|REUTERS/Mike Segar

Με στρατιωτική δράση απειλούν οι ΗΠΑ τη Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 23:05

Η Νίκι Χέιλι δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας «εξαλείφουν ταχέως την πιθανότητα εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης» και ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να υπερασπιστούν τη χώρα τους και τους συμμάχους της.

«Μία από τις δυνατότητές μας βρίσκεται στις στρατιωτικές μας δυνάμεις. Θα τις χρησιμοποιήσουμε αν αναγκαστούμε, αλλά προτιμούμε να μην χρειαστεί να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε η Χέιλι στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) των Ηνωμένων Εθνών, που συνεκλήθη με θέμα την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Η ίδια δήλωσε ότι θα προτείνει μέσα «στις επόμενες μέρες» την επιβολή νέων κυρώσεων των ΗΕ ενάντια στη Βόρεια Κορέα.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον είναι προετοιμασμένη να διακόψει κάθε εμπορική σχέση με χώρες που διατηρούν εμπορικές συναλλαγές µε τη Βόρεια Κορέα, σε παράβαση των ψηφισμάτων του ΣΑ.

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ, δήλωσε ότι η στρατιωτική δράση ενάντια στη Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αποκλειστεί και κάλεσε να σταματήσει η ανάπτυξη του αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας στη Νότια Κορέα.

«Η πιθανότητα λήψης στρατιωτικών μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων στην κορεατική χερσόνησο θα πρέπει να αποκλειστεί», δήλωσε ο Σαφρόνκοφ.

«Εκφράζουμε τη στήριξή μας στην ιδέα η Βόρεια και η Νότια Κορέα να εμπλακούν σε έναν διάλογο και σε διαβουλεύσεις», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι προσπάθειες οικονομικού πνιγμού της Βόρειας Κορέας είναι «απαράδεκτες» και πως η επιβολή κυρώσεων δεν θα λύσουν το θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...