190
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόνλαντ Τραμπ θα παραβρεθούν στη σύνοδο της G20 | Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS and Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal Court/Handout/File photos via REUTERS

Την Παρασκευή η συνάντηση Τραμπ και Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2017, 15:33
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόνλαντ Τραμπ θα παραβρεθούν στη σύνοδο της G20
|Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS and Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal Court/Handout/File photos via REUTERS

Την Παρασκευή η συνάντηση Τραμπ και Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2017, 15:33

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχουν την Παρασκευή στο Αμβούργο την πρώτη συνάντησή τους, στο περιθώριο της συνάντησης των G20 που θα γίνει στη γερμανική πόλη.

Την πληροφορία μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα τον σύμβουλο του Πούτιν Γιούρι Ουσάκοφ., ο οποίος έδωσε και την ημερομηνία.

Δεν είναι γνωστό ποιο θα είναι το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει τη συμπάθεια τους ο ένας για τον άλλον.

Ακόμα και αν πρόκειται για μια σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου -έστω και αν είναι ευκαιρία μόνο για ένα ενσταντανέ- η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Κατά το 2016, αλλά και φέτος μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ, το ερώτημα για τις σχέσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ με τη Ρωσία και -κυρίως- το βάθος αυτών των σχέσεων παραμένει αναπάντητο σε όλη του την έκταση και ανοιχτό.

Δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα έχουν δείξει, από την άλλη πλευρά, ότι η Ρωσία προσπάθησε με διάφορους τρόπους να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών υπέρ του Τραμπ ή έστω κατά της Χίλαρι Κλίντον. Ολα αυτά, βέβαια, τα έχει απορρίψει η Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...