177
Αποπνικτική η κατάσταση στο λεκανοπέδιο | Παναγιωτόπουλος Νίκος / InTimeNews

Διακοπές ρεύματος, ρεκόρ ζέστης και όζον στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2017, 19:56
Αποπνικτική η κατάσταση στο λεκανοπέδιο
|Παναγιωτόπουλος Νίκος / InTimeNews

Διακοπές ρεύματος, ρεκόρ ζέστης και όζον στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2017, 19:56

Στο «κόκκινο» έφτασε την Παρασκευή ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ το απόγευμα χωρίς ρεύμα ήταν τα Δυτικά Προάστια της Αττικής, λόγω βλάβης στον μετασχηματιστή ο οποίος βρίσκεται στη λεωφόρο Θηβών.

Το πρόβλημα εντοπιζόταν κυρίως στο Αιγάλεω και το Χαϊδάρι και ορισμένες γειτονιές του Περιστερίου, ενώ υπήρχαν αναφορές για μικροδιακοπές ρεύματος στην Πετρούπολη, στο Μενίδι και στη Νίκαια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής η Αττική αναδείχτηκε η… πρωταθλήτρια του ευρωπαϊκού κύματος καύσωνα, αφού ο υδράργυρος άγγιξε τους 45,3°C στην Ελευσίνα, θερμοκρασία που σε καμία άλλη περιοχή της Γηραιάς Ηπείρου δεν καταγράφηκε την ίδια ημέρα!

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Περιβάλλοντος σήμανε συναγερμό για άλλη μια φορά σχετικά με τις τιμές του όζοντος που ξεπέρασαν το όριο ενημέρωσης, σε ολόκληρη την Αττική.

Με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία προκύπτει ότι από το μεσημέρι της Κυριακής θα αρχίσει μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 βαθμούς τουλάχιστον, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ηπειρο, αργότερα σε όλη τη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, και μέσα στη Δευτέρα στο υπόλοιπο της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...