182
Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, σε μια κατάσταση εκτός ελέγχου | REUTERS/Christian Veron

Νέες διαδηλώσεις και ένταση στους δρόμους του Καράκας

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2017, 23:05
Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, σε μια κατάσταση εκτός ελέγχου
|REUTERS/Christian Veron

Νέες διαδηλώσεις και ένταση στους δρόμους του Καράκας

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2017, 23:05

Η κρίση στη Βενεζουέλα βαθαίνει, με τους οπαδούς της αντιπολίτευσης να απαιτούν την άμεση παραίτηση Μαδούρο. Η απόφαση του προέδρου της χώρας -για τη σύσταση λαϊκής συνέλευσης, με στόχο την αναθεώρηση του Συντάγματος- αποδείχθηκε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. ΗΠΑ, Αργεντινή και Βραζιλία έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση του Μαδούρο.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, κατηγορεί τον πρόεδρο της χώρας ότι προσπαθεί να αποτρέψει τις «ελεύθερες εκλογές» και, επιπλέον, ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Ετσι, ήταν λογικό και επόμενο να ξεχυθούν στους δρόμους της Βενεζουέλας, την Τετάρτη, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Καπρίλες, για μία «μεγάλη διαδήλωση».

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου της Βενεζουέλας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών που είχαν κατακλύσει κατά χιλιάδες τους δρόμους του Καράκας.

Η Αστυνομία και η Εθνοφρουρά, με τη στήριξη τεθωρακισμένων των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, εμπόδισαν τους διαδηλωτές να διασχίσουν έναν αυτοκινητόδρομο στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση.

Ολα αυτά, ακριβώς την ίδια ώρα που ομάδες νεαρών πέταγαν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...