Πες τη και μυζηθρόπιτα φούρνου και δεν θα κάνεις λάθος. Γίνεται με δυο υλικά, ξινομυζήθρα και φύλλο, αν θέλεις την πασπαλίζεις και με λίγο σουσάμι για τσαχπινιά
Γίνεται πολύ γρήγορα και είναι τόσο εύκολη που δεν θέλει ούτε πλάστη ούτε πολλά σκεύη! Όπως έχω ξαναπεί σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστώ τη φέτα με την ξινομυζήθρα. Την βρίσκω εύκολα, μας αρέσει, μπαίνει στην κατάψυξη, αλλά ακόμα και στην συντήρηση διατηρείται περισσότερο από τη φέτα.
Τη ζύμη αυτή την χρησιμοποιώ και σε χορτόπιτα και σε σπανακόπιτα και γενικά όταν βιάζομαι και δεν έχω τη διάθεση να ανοίξω φύλλο, να σκορπίσω αλεύρια και να λερώσω πολλά σκεύη.
Φτιάχνω το φύλλο με ελαιόλαδο και όχι με μαργαρίνη. Όπως έχω ξαναπεί όπου γίνεται αντικαθιστώ τη μαργαρίνη με το πολύ καλής ποιότητας κρητικό ελαιόλαδο.
Υλικά:
Για το φύλλο
1 γιαούρτι των 200 ml (μπορεί να είναι και 2%)
Ελαιόλαδο καλής ποιότητας (1 κουπάκι του γιαουρτιού μέχρι το σημείο που υπήρχε το γιαούρτι)
½ κουταλάκι αλάτι
1 σφηνάκι ρακή (ή άλλο οινοπνευματώδες χωρίς μυρωδιά π.χ. βότκα , ρούμι κλπ)
3,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News