Συνεχίζοντας την αξιοποίηση των περισσευμάτων του πασχαλινού τραπεζιού, ιδού ένας τρόπος να «προωθήσουμε» μια ικανοποιητική ποσότητα από τα βαμμένα αυγά, που κατακλύζουν το ψυγείο. Η μετά-πασχαλινή σπανακόπιτα, είναι εμπνευσμένη από τη ιταλική πασχαλινή πίτα, την torta pasqualina, σπεσιαλιτέ της Λιγουρίας (πρωτεύουσά της είναι η Γένοβα).
Υλικά:
6 φύλλα χωριάτικα για πίτα
1 κιλό σπανάκι
2 κρεμμύδια
1 πράσο
300γρ φέτα
50 γρ γκούντα τριμμένη
8 αυγά βρασμένα
200 ml κρέμα γάλακτος
2-3 κουταλιές γάλα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίστε και πλύντε το σπανάκι. Βάλτε το σε μια κατσαρόλα, χωρίς να το στραγγίσετε, βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα, και βάλτε το να βράσει με το νερό που θα βγάλει. Όταν είναι έτοιμο, βάλτε το σε ένα τρυπητό να στραγγίσει για μια ωρίτσα.
Σε μια σοτέζα, βάλτε 5 κουταλιές λάδι και ροδίστε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, αφού τα ψιλοκόψετε. Προσθέστε και το σπανάκι, χοντροκομμένο, και σοτάρετέ το για μερικά λεπτά. Αλατίστε και πιπερώστε. Αφήστε το να κρυώσει.
…
Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News