212
Οι δηλώσεις του υπουργού έφεραν την παρέμβαση του Αρείου Πάγου | Nikos Libertas / SOOC

Προκαταρκτική για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί «στημένου» διαγωνισμού στη ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2017, 19:16
Οι δηλώσεις του υπουργού έφεραν την παρέμβαση του Αρείου Πάγου
|Nikos Libertas / SOOC

Προκαταρκτική για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί «στημένου» διαγωνισμού στη ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2017, 19:16

Ερευνα δρομολογήθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών στον ΣΚΑΪ, Πάνου Σκουρλέτη, περί «στημένου διαγωνισμού στη ΔΕΗ», μετά την αναφορά που υπέβαλαν την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου οι υπεύθυνοι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από λίγες μέρες ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο τομεάρχης Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, είχαν καταθέσει φάκελο με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, ζητώντας να διενεργηθεί έρευνα για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές κατέθεσαν φάκελο στον οποίο περιλαμβανόταν το σύνολο των δηλώσεων με τις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε «σε ρεσάλτο στη δημόσια διοίκηση» και σε «βαποράκια συμφερόντων».

Επίσης, στον φάκελο περιλαμβανόταν και σχετική ερώτηση που κατέθεσε για το ίδιο θέμα στην Βουλή η ΝΔ, μέσω του Κώστα Τζαβάρα.

Ολα ξεκίνησαν όταν στις 29 Μαρτίου ο υπουργός είχε αναφέρει ότι ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018. Είναι σαν να παίζεις χαρτιά, και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε μάλιστα πως στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «βαποράκια συμφερόντων. Δεν μπορεί να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση», διευκρίνισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...