228
Πισίνες της Αθήνας οι οποίες αντιστοιχούν σε φόρους πολυτελούς διαβίωσης | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

SZ: Με καλύμματα σε χρώμα παραλλαγής κρύβουν οι Ελληνες τις πισίνες τους από την εφορία

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2017, 15:18
Πισίνες της Αθήνας οι οποίες αντιστοιχούν σε φόρους πολυτελούς διαβίωσης
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

SZ: Με καλύμματα σε χρώμα παραλλαγής κρύβουν οι Ελληνες τις πισίνες τους από την εφορία

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2017, 15:18

Τους ευφάνταστους τρόπους με τους οποίους οι Ελληνες προσπαθούν να αποκρύψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, και συγκεκριμένα τις πισίνες που αντιστοιχούν σε φόρους πολυτελούς διαβίωσης, από την εφορία φέρεται να έχει ανακαλύψει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutche Welle, σε δημοσίευμά της η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ένας τρόπος με τον οποίο γλιτώνει λεφτά ο έλληνας φορολογούμενος είναι καλύπτοντας την πισίνα του με μία τέντα σε χρώματα παραλλαγής! Ετσι, ευελπιστεί, ότι η πισίνα δεν θα γίνει αντιληπτή από ψηλά.

«Στην Ελλάδα η νομοθεσία επιτρέπει στις εφορίες να συμπεριλαμβάνουν στον υπολογισμό του φόρου, ό, τι σχετίζεται με την πολυτελή διαβίωση, όπως είναι για παράδειγμα οι πισίνες», εξηγεί η Suddeutsche Zeitung. Για παράδειγμα, μια ιδιωτική πισίνα 25 τετραγωνικών μέτρων θεωρείται τεκμήριο.

Πριν από μερικά χρόνια, λοιπόν, όπως πληροφορεί ο συντάκτης του άρθρου, οι ελληνικές αρχές άρχισαν να εντοπίζουν πισίνες με τη βοήθεια δορυφόρων. Φυσικά οι φορολογούμενοι προσαρμόστηκαν γρήγορα στις νέες πρακτικές. Οταν έγινε γνωστό ότι χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος, οι εφοριακοί αντίκρισαν στις πολυτελείς κατοικίες πισίνες σκεπασμένες με τέντες σε χρώματα παραλλαγής.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται και η περίπτωση της Ισπανίας. Μόνο στη διετία 20014-2016 οι ισπανικές εφοριακές αρχές κατέγραψαν 1,7 εκατ. αυθαίρετες κατασκευές! Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι εφοριακοί της χώρας, πέρα από τις δορυφορικές φωτογραφίες ήταν και η χρήση drones (μη επανδρωμένων ιπτάμενων συσκευών) που τραβούσαν βίντεο ώστε να αξιολογούν με ακρίβεια τα ακίνητα αλλά και για να εντοπίζουν αυθαίρετα κτίσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...