Τον αν αγγίξαμε τον πάτο είναι ένα θέμα προς συζήτηση. Ισως το βαρέλι αυτό, πάτο να μην έχει, όπως πολύ σωστά έχει πει ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Εκείνος όταν έλεγε «βαρέλι» εννοούσε την Ελλάδα. Αλλά στην εποχή της μετα-αλήθειας, το «βαρέλι» δεν έχει σύνορα.
Τα παιδιά λοιπόν της Τζακάρτα, στην Ινδονησία, ναι, αυτά τα χαμογελαστά παιδάκια που τριγυρνάνε στους δρόμους και αν τύχει και περάσεις από κοντά τους σου πουλάνε διάφορα μικροπράγματα, σου ζητάνε καραμέλες ή λεφτά, είπαν να παίξουν ένα παιχνίδι.
Εγραψαν σε μια ταμπέλα τη φράση «Om Telolet Om» (=Οδηγέ κορνάρισε, οδηγέ!) και στήθηκαν στον δρόμο. Εκεί, κάθε φορά που περνούσε ένα φορτηγό ή ένα πούλμαν κράδαιναν την ταμπέλα για να πατήσει ο οδηγός την κόρνα. Οι δε κόρνες, σε αυτά τα οχήματα, είναι διαφόρων ειδών – κάπως πιο μελωδικές, άλλοτε επιβλητικές, άλλοτε αστείες. Εγραψαν τα παιδιά τις κόρνες σε ένα κινητό και τις ανάρτησαν στο διαδίκτυο.
Om TELOLETTTTTTT
Geplaatst door Riyadh As'ari op Zaterdag 26 november 2016
Τσίμπησαν μετά οι ανόητοι περιηγητές των social media και άρχισαν να κοινοποιούν ο ένας στον άλλο το βιντεάκι με τις κόρνες – τους εντυπωσίασε πάρα πολύ, το θεώρησαν πολύ έξυπνο! Μιλάμε για περισσότερες από 2 εκατομμύρια προβολές, έτσι;
Και μετά ήρθαν οι ενεργοί, στα κοινωνικά μέσα, DJs, Zend (ντόπιος), Firebeatz (ντουέτο Ολλανδοί) και Marshmello (μάλλον Αμερικανός, διατηρεί κρυφή την ταυτότητά του). Και τι έκαναν; Ο καθένας χωριστά πήρε τις κόρνες και τις έκανε μουσικό κομμάτι. Αναπαρήγαγαν τα κομμάτια στο διαδίκτυο και παίρνουν likes.
Στο μεταξύ τα παιδιά των δρόμων σε όλη την Ινδονησία έχουν βαλθεί να ηχογραφούν κόρνες και να τις αναρτούν στο Youtube. Η κατάσταση όμως έχει αρχίσει να εκτραχύνεται. Τα παιδιά που στέκονται στις μεγάλες οδικές αρτηρίες και «παίζουν» με τις νταλίκες και τα πούλμαν, προφανώς κινδυνεύουν να τσαλαπατηθούν σε κάποιο ατύχημα στην άσφαλτο. Καθώς λοιπόν το φαινόμενο της κόρνας έχει αρχίσει να εξαπλώνεται επικίνδυνα σε όλη τη χώρα, ο Υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας Μπουντί Καρία Σουμαντί ζήτησε από τους οδηγούς να μην ανταποκρίνονται με κορναρίσματα στα κελεύσματα των παιδιών στους δρόμους, διότι αυτό είναι επικίνδυνο για τα ίδια τα παιδιά. Ο υπουργός δήλωσε ότι εκτιμά τη δημιουργικότητα των νέων και γι’ αυτό μπορεί να θεσπίσει διαγωνισμό, στον οποίο θα συμμετέχουν οχήματα με ιδιαίτερους ήχους κόρνας, αν αυτό τους αρέσει τόσο πολύ!
Για να μη λείψει, μάλιστα, και το επιχειρηματικό στοιχείο από αυτή τη γελοία ιστορία, το Google Play store έχει λανσάρει ήδη ήχους κόρνας προς πώληση…
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News