372
Δύο από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, το καλοκαίρι, στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης |

Εκδήλωση συμπαράστασης στους οκτώ τούρκους αξιωματικούς

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 18:35
Δύο από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, το καλοκαίρι, στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης |

Εκδήλωση συμπαράστασης στους οκτώ τούρκους αξιωματικούς

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 18:35

«Οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί, σαν αρχαίοι ικέτες, ζητούν από μας την προστασία και το δίκιο μιας δημοκρατίας, ζητούν να τους διασφαλίσουμε το ότι το 2017 δε θα είναι η τελευταία τους χρονιά. Έχουμε υποχρέωση να τους δείξουμε τη συμπαράστασή μας» αναφέρουν σε κείμενο πολίτες που ανέλαβαν πρωτοβουλία για μία εκδήλωση συμπαράστασης προς τους αξιωματικούς από την Τουρκία που αναζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Η νυκτερινή διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Φώτων, από τις 6:30 μμ στο Πάρκο Ελευθερίας, δηλαδή τον τόπο βασανιστηρίων της ΕΑΤ-ΕΣΑ, επί Χούντας. Και την πρόσκληση, προς όλους μας, απευθύνουν οι Ειρήνη Αγαπηδάκη, Απόστολος Δοξιάδης, Όλγα Κετικίδου, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Λίνα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Πετρουλάκης.

Στο σχετικό κείμενο, στο facebook, επισημαίνουν:
«Η ελληνική δικαιοσύνη αντιμετώπισε ως τώρα το θέμα των οκτώ με υψηλό φρόνημα, με εισαγγελικές εισηγήσεις και αποφάσεις του Εφετείου κατά της έκδοσης. Το επιχείρημα ήταν παντού το ίδιο: η βεβαιότητα των βασανιστηρίων, η βεβαιότητα της απάνθρωπης μεταχείρισης, η πλήρης ανυπαρξία των εγγυήσεων της δίκαιης δίκης. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση φαίνεται να αγνοεί και να μη συμμερίζεται όλα τα παραπάνω . Έγινε έφεση κατά των αποφάσεων και τώρα το θέμα θα κριθεί στον Άρειο Πάγο. Είναι γνωστές τόσο οι προσπάθειες της κυβέρνησης να παρέμβει και σε άλλες περιπτώσεις στο έργο της δικαιοσύνης, όσο και οι φιλικές σχέσεις της με μέλη της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Αλλά είναι και γνωστό το υψηλό φρόνημα των ελλήνων δικαστών, όπως φάνηκε στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, όπου οι κυβερνητικές παρεμβάσεις δε λειτούργησαν. Η ελληνική δικαιοσύνη αντιμετώπισε ως τώρα το θέμα των οκτώ με υψηλό φρόνημα, με εισαγγελικές εισηγήσεις και αποφάσεις του Εφετείου κατά της έκδοσης. Το επιχείρημα ήταν παντού το ίδιο: η βεβαιότητα των βασανιστηρίων, η βεβαιότητα της απάνθρωπης μεταχείρισης, η πλήρης ανυπαρξία των εγγυήσεων της δίκαιης δίκης. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση φαίνεται να αγνοεί και να μη συμμερίζεται όλα τα παραπάνω . Έγινε έφεση κατά των αποφάσεων και τώρα το θέμα θα κριθεί στον Άρειο Πάγο. Είναι γνωστές τόσο οι προσπάθειες της κυβέρνησης να παρέμβει και σε άλλες περιπτώσεις στο έργο της δικαιοσύνης, όσο και οι φιλικές σχέσεις της με μέλη της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Αλλά είναι και γνωστό το υψηλό φρόνημα των ελλήνων δικαστών, όπως φάνηκε στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, όπου οι κυβερνητικές παρεμβάσεις δε λειτούργησαν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...