Eίναι ένας από τους πιο δημοφιλείς συνδυασμούς του ελληνικού καλοκαιριού, που εύκολα μετατρέπεται σε δροσερή σαλάτα ή σούπα. Αν μάλιστα προσθέσουμε μερικά υλικά επιπλέον, το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον.
Σαλάτα με καρπούζι, φέτα, κρεμμύδι και δυόσμο: Κόβουμε καρπούζι και φέτα σε κύβους, προσθέτουμε 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες, 1-2 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και λίγο μπούκοβο (νιφάδες τσίλι) ή φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι και ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και ρόκα: Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες μπαλσάμικο, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και λίγο μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ελαφρά ένα κομμάτι καρπούζι κομμένο τετράγωνο και το ψήνουμε στο τηγάνι 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να καραμελώσει. Το τοποθετούμε πάνω στη ρόκα, σκεπάζουμε με τριμμένη φέτα και ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Σούπα με καρπούζι, φέτα, ντομάτες, αγγουράκι και δυόσμο. Χτυπάμε στο μπλέντερ 1 φλιτζ. ντομάτα κομμένη σε κύβους μαζί με 3 φλιτζ. καρπούζι (αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους), ½ αγγουράκι καθαρισμένο, ½ φλιτζ. φύλλα δυόσμου, 1 κ.τ.γλ. χυμό λεμονιού και 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να λιώσουν καλά και να ομογενοποιηθούν. Παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε με λίγη τριμμένη φέτα και μερικά φυλλαράκια δυόσμου.
Δείτε το κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News